1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO’nun Diyarbakır’daki bir arama sahası genişletildi

TPAO’nun Diyarbakır’daki bir arama sahası genişletildi

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, TPAO’nun Diyarbakır ve Mardin sınırları içindeki AR/TPO/K/M45-d pafta no'lu petrol arama ruhsat sahasının genişletilmesi talebini olumlu karşıladı. 

TPAO’nun Diyarbakır’daki bir arama sahası genişletildi

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), 26 Ağustos 2024 tarihinde, Diyarbakır ve Mardin sınırları içerisindeki 33.119 hektarlık AR/TPO/K/M45-d pafta no'lu petrol arama ruhsat sahasına 9.197 hektarlık sahanın ilave edilmesi için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne başvurdu.

TPAO’nun sahaya ilave suretiyle arama sahasının tadili hakkındaki evrakı incelendi ve 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu ve Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği hükümlerine şekli ve esas şartlar bakımından uygunluğu tespit edildi. 

Daha sonra, talep sahibi TPAO’nun AR/TPO/K/M45-d pafta no’lu petrol arama ruhsatına ilavesini istediği sahada bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetlerin yeterliliği ve taahhüt ettiği iş ve yatırım programı doğrultusunda karar oluşturuldu.

Buna göre söz konusu ruhsatın hidrokarbon potansiyelinin değerlendirilmesi amacıyla Türk Petrol Kanunu’nun 11’inci maddesinin ikinci fıkrası gereğince ruhsat sahasına 9.197 hektarlık sahanın ilavesine karar (Karar Tarihi: 01.10.2024 Karar No:7849) verildi. Karar sonrası sahanın yüzölçümü 42.316 hektara yükseldi.