1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Microsoft nükleer enerji kullanacak

Microsoft nükleer enerji kullanacak

ABDli Constellation Energy ve Microsoft, ABD’de yeniden çalıştırılması planlanan Three Mile Island Nükleer Santralinin bir ünitesinden elektrik tedariği için bir anlaşma imzaladı. 

Microsoft nükleer enerji kullanacak

Enerji Günlüğü - Amerikan enerji şirketi Constellation Energy, Pennsylvania'daki Three Mile Island Nükleer Santralin 835 MW’lık ilk ünitesini 2028 yılında yeniden üretime sokmayı planlıyor. Santralde üretilen elektriğin ABD merkezli çok uluslu teknoloji şirketi Microsoft’a tedariki konusunda anlaşma imzalandı.

Constellation-Microsoft anlaşması kapsamında Microsoft, yeniden faaliyete geçen santralden 20 yıl süreyle enerji satın alacak. Ancak, Constellation, santrali yeniden çalıştırmak için ülkenin düzenleyici kurumlara henüz bir başvuruda bulunmadı; santralin yeniden faaliyete geçmesi için federal, bölgesel ve yerel onaylar gerekiyor.

Constellation, 2028 yılına kadar faaliyete geçmesini beklediği tesisi canlandırmak için yaklaşık 1,6 milyar dolar harcamayı planlıyor.

Son zamanlarda yapay zeka ve bulut bilişim gibi teknolojileri genişletmek için kullanılan veri merkezlerinden kaynaklanan enerji ihtiyacı ile birlikte ABD’de elektriğe yönelik talep arttı. Nükleer enerji, kesintisiz enerji ihtiyacı ve iklim taahhütleri olan teknoloji şirketleri için popüler bir seçenek haline geldi.