1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Somali yolcusu Oruç Reis Gemisi İstanbul Boğazı'na giriş yaptı

Somali yolcusu Oruç Reis Gemisi İstanbul Boğazı'na giriş yaptı

Türkiye'nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis, TPAO’ya ait üç ruhsat sahasında araştırma çalışmaları yürütmek üzere Somali açıklarına doğru hareket etti.

Somali yolcusu Oruç Reis Gemisi İstanbul Boğazı'na giriş yaptı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin denizlerde petrol ve doğalgaz arama çalışmaları için faaliyet gösteren araştırma gemisi Oruç Reis, araştırmalar yapacağı Somali açıklarına gitmek üzere yola çıktı. Filyos Limanı’ndan hareket eden Oruç Reis Araştırma Gemisi, Karadeniz’den İstanbul Boğaz’ına giriş yaptı.

Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Oruç Reis Araştırma Gemisi, Somali yolunda, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Boğazı’ndan geçişi sırasında uğurlanacak. 

oruc-reis-gemisi.jpegORUÇ REİS ARAŞTIRMA GEMİSİ SOMALİ YOLCUSU 

Uğurlama törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da katılıyor. Ekim ayı sonunda Somali açıklarında olması planlanan Oruç Reis, ruhsatı alınmış üç deniz yetki alanında petrol ve doğal gaz için sismik çalışmalar yürütecek. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’ın verdiği bilgiye göre Türkiye Petrolleri, Somali offshore’unda 15 bin kilometrekarelik bir deniz yetki alanında arama ruhsatı sahibi. Oruç Reis, Somali’deki belirlenmiş deniz yetki alanında bugüne kadar hiç yapılmamış üç boyutlu sismik çalışmalar yapacak. Oruç Reis’in çalışacağı alan petrol emareli bir bölge olarak kabul ediliyor. 

ORUÇ REİS GEMİSİ YOLA ÇIKIYOR

İlgili Haberler