1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Bayraktar: Geleceğin teknolojisini şekillendirecek projeler üretiyoruz

Bayraktar: Geleceğin teknolojisini şekillendirecek projeler üretiyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Nükleer teknoloji alanında dünya çapındaki trendleri ve gelişmeleri yakından takip ederek enerji politikalarımızı bu doğrultuda geliştiriyoruz” dedi.

Bayraktar: Geleceğin teknolojisini şekillendirecek projeler üretiyoruz

Enerji Günlüğü - İsviçre’nin Cenevre kentinde Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nin (CERN) kuruluşunun 70’inci yılı nedeniyle bir tören düzenlendi. Törende Türkiye’yi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar temsil etti.

Törene ilişkin sosyal medyadan bir açıklama yapan Bakan Bayraktar, “Tüm dünyanın iklim kriziyle ve enerji arzındaki sorunlarla baş etmeye çalıştığı bir ortamda uluslararası iş birliklerini teşvik etme ve bilimsel araştırmaları destekleme noktasında CERN’in yürüttüğü çalışmalar her zamankinden daha önemli hale geliyor. Biz de Türkiye olarak TENMAK öncülüğünde bu faaliyetlere katılarak ilgili alanlarda çalışan 200’ü aşkın bilim insanımız ve mühendisimizle geleceğin teknolojisini şekillendirecek projeler üretiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

İDDİALI NÜKLEER PROGRAM

Bayraktar sözlerinin devamında, “Nükleer teknoloji alanında dünya çapındaki trendleri ve gelişmeleri yakından takip ederek enerji politikalarımızı bu doğrultuda geliştiriyoruz. İddialı nükleer enerji programımızla enerji arz güvenliğimizi sağlamanın ve kaynak çeşitliliğimizi arttırmanın yanı sıra 2053’te net sıfır emisyona ulaşmayı hedefliyoruz.

ÜST DÜZEY GÖRÜŞMELER

Bakan Bayraktar, düzenlenen törende Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Yunanistan Kalkınma Bakanı Takis Theodorikakos ve Pakistan Atom Enerjisi Komisyonu Başkanı Raja Ali Raza Anwar ile de görüştü.