1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail’de savaş Leviathan’da doğalgaz hattını ertelettirdi

İsrail’de savaş Leviathan’da doğalgaz hattını ertelettirdi

Doğu Akdeniz’de, İsrail münhasır ekonomik bölgesindeki Leviathan Gaz Sahasına döşenmesi planlanan üçüncü doğalgaz boru hattı projesi, savaş nedeniyle ertelendi.

İsrail’de savaş Leviathan’da doğalgaz hattını ertelettirdi

Enerji Günlüğü - Leviathan Gaz Sahasına döşenmesi planlanan üçüncü doğalgaz boru hattı projesi, operatör Chevron’un güvenlik endişeleri nedeniyle Nisan 2025’e kadar ertelendi.

NewMed Energy, Tel Aviv Borsası’na ve İsrail Güvenlik Otoritesine hitaben hazırladığı açıklamada, Doğu Akdeniz’deki Leviathan Gas Sahasından, İsrail Doğal Gaz Hatları (INGL) iletim sistemine  gaz taşıyan doğalgaz boru hatlarında ilave bir üçüncü boru hattı inşası projesinin, 2025 yılı Nisan ayına kadar ertelendiğini bildirdi. 

Doğal gaz ve petrol arama, geliştirme ve üretiminde faaliyet gösteren bir İsrail enerji petrol ve gaz ortaklığı olan NewMed Energy (eski adı Delek Drilling) tarafından yapılan açıklamada, erteleme kararının; proje operatörü Chevron Mediterranean Limited tarafından İsrail’in Filistin’de Gazze Şeridi’ne ve Lübnan’a yönelik başlattığı Demir Kılıçlar Operasyonu ile çeşitli cephelerde yükselen güvenlik endişelerine dayandırıldığı yazıldı. 

ERTELEME EN AZ 6 AY

Üçüncü bir denizaltı doğalgaz boru hattının inşası (Üçüncü Boru Hattı Projesi), Leviathan Projesinden INGL platformlarına kadar azami gaz tedarik kapasitesi elde etmeyi hedefliyordu. Böylece iletilen gaz miktarı günde 5.663m3 kadar artarak günde 33.979.895m3 düzeyinden 39.643.211m3 düzeyine çıkacaktı. 

Açıklamada erteleme kararının Nisan 2025’ten sonrasında da geçerli olabileceği; ancak projenin en az 6 ay ertelendiğinin kesin olduğu kaydedildi.

İlgili Haberler