1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin elektrik üretimini arttırdı

Çin elektrik üretimini arttırdı

Çin’in elektrik üretim kapasitesi Mayıs ayında bir önceki yıla göre yüzde 2,3 artarak 717,9 milyar kilovat saate ulaştı. 

Çin elektrik üretimini arttırdı

Enerji Günlüğü - Çin'in büyük elektrik üretim işletmelerinin elektrik üretimi Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 2,3 arttı. Ulusal İstatistik Bürosu (NBS) verilerine göre, bu firmaların toplam elektrik üretimi geçen ay 717,9 milyar kilovat saate ulaştı.

HİDRO VE GÜNEŞTEN ELEKTRİK ÜRETİMİNDE ARTIŞ

Ülkede güneş enerjisi üretimi Mayıs’ta bir önceki yıla göre yüzde 29,1 oranında artarken, hidroelektrik üretimi de yüzde 38,6 arttı. NBS'ye göre termik enerji ve nükleer enerji üretimi ise  sırasıyla yüzde 4,3 ve yüzde 2,4 azaldı.       

ELEKTRİK PROJELERİNE 36 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Ülkedeki elektrik üretim işletmeleri, bu yılın Ocak - Mayıs döneminde, elektrik temin amacıyla oluşturulan projelere, toplam 257,8 milyar yuanlık (yaklaşık 36,17 milyar dolarlık) yatırım yaptı. Bu, yıl bazında yüzde 6,5 oranında bir artış ifade ediyor. 

Öte yandan, Çin’in elektrik şebekesi projelerine yılın ilk beş ayında yönelttiği yatırım da yıl bazında yüzde 21,6 oranında artarak 170,3 milyar yuana ulaştı.