1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Uludağ Elektrik, Karagöz Hacivat ile çocuklara tasarrufu anlattı

Uludağ Elektrik, Karagöz Hacivat ile çocuklara tasarrufu anlattı

Uludağ Elektrik, ‘Enerji Tasarrufu Haftası’nda çocuklara enerji tasarrufu ve verimliliğini gölge oyunu “Karagöz Hacivat ile Enerji Tasarrufu Gösterisi” ile anlattı.

Uludağ Elektrik, Karagöz Hacivat ile çocuklara tasarrufu anlattı

Enerji Günlüğü - Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da elektrik dağıtım faaliyeti yürüten Uludağ Elektrik, çocuklara enerji tasarrufu ve verimliliğini gölge oyunu anlatıyor. “Karagöz Hacivat ile Enerji Tasarrufu Gösterisi” Bursa Mustafakemalpaşa’da yer alan Şehit Hikmet Aktaş Ortaokulu ve Cahit Zarifoğlu İlkokulu öğrencileri tarafından dikkatle takip edilirken, bilinçli enerji tüketimi konusunda da farkındalık oluşturuluyor.

BİLGİLER EĞLENEREK PEKİŞTİRİLDİ

Gerçekleştirilen gölge oyunu ile bir yandan çocukların tasarruf ve verimlilik bilgilerinin pekiştirilmesi amaçlanırken diğer yandan da keyifli zaman geçirilmesi hedeflendi. 

Karagöz ve Hacivat çocuklara; kullanılmayan elektrikli ev aletlerinin fişten çekilmesi, kullanılmayan lambaların açık bırakılmaması, fırın ve buzdolabı kapaklarının çalışırken açılıp, kapatılmaması gerektiği gibi basit ama etkili tasarruf tüyolarını anlattı. Hacivat’ın Karagöz’e sorduğu sorular üzerinden kurgulanan oyunda, gelecek nesillere daha güzel ve yaşanılabilir bir dünya bırakılabilmesi için tasarruf ve verimliliğin ne kadar önemli ve gerekli olduğu üzerinde duruldu. 

DAHA GÜZEL BİR DÜNYA HEDEFİ

Uludağ Elektrik Genel Müdürü Remezan Arslan yaptığı açıklamada, “Okullarda gerçekleştirdiğimiz etkinlikler sayesinde de öğrencilerin hem eğlenebilecekleri hem de öğrenebilecekleri bir aktivite daha gerçekleştirmiş olduk. Uludağ Elektrik olarak her yıl güncellediğimiz ve yeni bilgilerle desteklediğimiz kitaplarla çocukların sağlıklı bir gelecek için yenilenebilir enerji kaynaklarının ne kadar önemli olduğunun bilincine varmalarını sağlıyoruz. Öğrenciler kitaplarda yer alan bilgiler ile yenilenebilir enerji kaynakları ile aydınlatılan evler ve fabrikaları, sokakları, park ve bahçeleri keşfederek farkındalıklarını artırıyor. Bu sayede güneş enerjisi ile çalışan araba, otobüs, gemi, uçak, tren, bisiklet gibi çevreye zarar vermeyen temiz enerji kaynaklarıyla çalışan teknolojilerin de farkına varıyorlar” dedi.