1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TotalEnergies, Sasol ve Air Liquide’e temiz elektrik sağlayacak

TotalEnergies, Sasol ve Air Liquide’e temiz elektrik sağlayacak

TotalEnergies, Güney Afrika’da kuracağı güneş ve rüzgar enerji santralleri ile Sasol ve Air Liquide’e temiz elektrik sağlayacak.

TotalEnergies, Sasol ve Air Liquide’e temiz elektrik sağlayacak

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi TotalEnergies, Sasol ve Air Liquide şirketlerinin Güney Afrika’daki çalışmaları için güneş ve rüzgar elektriği tedarik edecek.

Fransız enerji ve petrol şirketi TotalEnergies, Güney Afrika'daki iki şirketle 20 yıllık bir süre içinde 260 megavat yenilenebilir elektrik tedarik etmek için elektrik satın alma anlaşmaları imzaladı. TotalEnergies, Güney Afrika merkezli entegre bir enerji ve kimya şirketi olan Sasol ve Fransız endüstriyel gaz tedarikçisi Air Liquide ile yapılan anlaşmalar kapsamında Northern Cape eyaletinde 120 megavatlık bir güneş santrali ve 140 megavatlık bir rüzgar santrali kuracak. 

İki proje, Sasol ve Air Liquide'in üretimini karbondan arındırmak için rekabetçi ve kullanılabilir yenilenebilir elektrik sağlayacak. Santraller 2025 yılında faaliyete geçtiğinde, Air Liquide'in dünyanın en büyük oksijen üretim tesisini işlettiği Sasol'un Secunda tesisine yılda yaklaşık 850 gigawatt yeşil elektrik sağlayacak. 

Santraller, şirketlerin elektrik üretiminin %80'inin kömüre dayalı olduğu ve günlük elektrik kesintilerinin yaşandığı Güney Afrika'daki faaliyetlerini karbondan arındırmak için rekabetçi ve kullanılabilir yenilenebilir elektrik sağlayacak.