1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Orman Genel Müdürlüğü'nden YK Enerji'ye takdir belgesi

Orman Genel Müdürlüğü'nden YK Enerji'ye takdir belgesi

Orman Genel Müdürlüğü, “2025 yılına kadar 5 milyon ağaç dikme” sözünü yerine getirmek amacıyla 2023 sonuna kadar 3 milyon fidan diken Yeniköy Kemerköy Enerji’ye takdir belgesi verdi.

Orman Genel Müdürlüğü'nden YK Enerji'ye takdir belgesi

Enerji Günlüğü – Yeniköy Kemerköy Enerji AŞ’nin Orman Genel Müdürlüğü ile 2022 yılında imzaladığı protokol çerçevesinde 2025 yılına kadar 5 milyon ağaç dikimi hedefinin yarıdan fazlasını gerçekleştirdi.

Orman Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Yeniköy Kemerköy Enerji 2023 yılında Elazığ ve civarına karaçam, sedir, ardıç, kızılçam, mavi servi, badem, alıç fidanlarından oluşan 1 milyon fidan dikimi daha gerçekleştirildi. Böylece 2023 yılı sonu itibarıyla şirket tarafından dikilen fidan sayısı 3 milyona ulaştı.

ORMAN İDARESİ’NDEN TAKDİR

Orman Genel Müdürlüğü, ağaçlandırma protokolü kapsamında hayata geçirdiği çalışmalar nedeniyle Yeniköy Kemerköy Enerji’ye takdir belgesi verdi. Belge, Orman Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer ve Ağaçlandırma Daire Başkanı Mutlu Turan tarafından Yeniköy Kemerköy Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal İletişim Genel Müdür Yardımcısı Burak Işık’a takdim edildi.

AĞAÇLANDIRMA MUĞLA İLE SINIRLI KALMADI

Burak Işık, Orman Genel Müdürlüğü ile güçlü bir iş birliğine sahip olduklarını belirtirken “İş süreçlerimizi sürdürülebilirlik prensipleriyle kurguluyor ve sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Ağaç dikme çalışmalarının sadece şirketin faaliyet sürdürdüğü Muğla ile sınırlı kalmayıp Türkiye’nin çeşitli noktalarına da ağaç diktiklerini anlatan Burak Işık “İmzaladığımız protokol kapsamında söz konusu ağaçların seçimi ve dikimi Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor, biz de gerekli tüm desteği sağlıyoruz. Hedefimiz 2025 yılında 5 milyon ağacı toprakla buluşturmak” diye konuştu.