1. HABERLER

  2. PETROL

  3. MAPEG Batman’da TPAO için kamulaştırma yapacak

MAPEG Batman’da TPAO için kamulaştırma yapacak

MAPEG, TPAO’nun Batı Raman 156 Petrol Kuyusu için, Batman’da kamulaştırmalar yapacak.

MAPEG Batman’da TPAO için kamulaştırma yapacak

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun açtığı Batı Raman 156 Petrol Kuyusu için, Batman’ın Merkez ilçesindeki 2 parselde kamulaştırmalar yapacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Diyarbakır ve Batman illerinin sınırları içinde sahip olduğu İR/TPO/K/796 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsatı kapsamında açtığı Batı Raman 156 Kuyusunun lokasyon sahası için Batman ilinin Merkez ilçesine bağlı Ciğerlo (eski adı Kuyubaşı) Mahallesindeki 2065 ada, 2 numaralı parselin 287,60m2’lik kısmı ile 2066 ada, 7 numaralı parselin 2.616,21m2’lik kısmının mülkiyet olarak kamulaştırılması için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne (MAPEG) başvuru yapmıştı.

MAPEG, başvuruyu inceledi ve kamulaştırılmasında kamu yararı olduğuna hükmederek talebi onayladı. Buna göre rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Batman 3. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı bulunan başvuru konusu taşınmazların anılan kısımları, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacak.