1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kalyon dev GES için çeyrek milyar Euro kredi buldu

Kalyon dev GES için çeyrek milyar Euro kredi buldu

Kalyon Enerji, Türkiye'nin en büyük ikinci güneş enerjisi santralini hayata geçirmek için İngiltere merkezli Standard Chartered Bankası’ndan 249 milyon euro tutarında kredi temin etti.

Kalyon dev GES için çeyrek milyar Euro kredi buldu

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin en büyük ikinci güneş enerjisi santralini hayata geçirmek için çalışmalarına başlayan Kalyon Enerji, proje için UKEF ve KUKE garantörlüğünde Standard Chartered Bankası ile 249 milyon euro tutarında yeni bir kredi anlaşması imzaladı. Niğde, Gaziantep ve Şanlıurfa'da, toplam 390 MWp elektrik üretim kapasitesine sahip olacak proje için sağlanan kredi ile toplam 565 milyon dolar mertebesinde dış kaynağın ülkemize girişini sağladı. 

YENİLENEBİLİRİN PAYI %54’E YÜKSELECEK

Niğde, Gaziantep ve Şanlıurfa'da 7 ayrı bölgede 600 hektarlık alanda kurulacak güneş enerjisi santralleri projesi tamamlandığında, Türkiye’de 600 bin nüfuslu bir şehrin ihtiyacına cevap verebilecek miktarda yenilenebilir elektrik enerjisi üretecek. Proje, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynaklarına olan erişimini artırarak 2053 yılı net sıfır karbon salınımı hedeflerine katkıda bulunacak. Proje aynı zamanda, Türkiye'deki toplam kurulu elektrik enerjisi kapasitesi içindeki yenilenebilir enerjinin payının yüzde 54'e ulaşmasını da sağlayacak.

“TÜRKİYE’NİN ENERJİ BAĞIMSIZLIĞINA KATKI SAĞLIYORUZ”

Kalyon Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Elvan, “Bu kredi, Kalyon Enerji’nin UKEF ile bugüne kadar Türkiye’deki ikinci çalışması. Aldığımız yeşil finansman sayesinde, sadece sürdürülebilir enerji çözümleri sunmakla kalmıyor aynı zamanda istihdam oluşturuyor, toplumsal fayda yaratacak projeler geliştirip yenilebilir enerji kaynaklarını kullanarak Türkiye’nin enerji bağımsızlığına katkı sağlıyoruz” dedi.