Enerji Günlüğü - İsrailli yenilenebilir enerji şirketi Brenmiller Energy, depolama sistemine sahip ve biyokütle destekli 10 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuruyor.
İsrailli yenilenebilir enerji şirketi Brenmiller Energy, güneş battıktan sonra güneş enerjisi elde etmenin yolunu buldu. Tel-Aviv merkezli şirket, dün bir açıklama yaparak, Negev Çölü şehri Dimona'da günün 20 saati elektrik üretecek depolama sistemli ve biyokütle destekli 10 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracağını bildirdi.
45 hektarlık alana kurulacak olan santralin Maliyeti yaklaşık 77.27 milyon dolar olması ve 2017 yılının ilk aylarına kadar tamamlanması bekleniyor. Proje 150 kişiye iş olanağı sağlayacak. Şirket, üç yıldır geliştirmek için çalıştığı depolama tekniği sayesinde güneş battıktan sonra da elektrik üretecek.
Santral yaz aylarında 20 saat elektrik üretebilecek. Güneş Santrali'nin elektrik üretemediği kalan dört saatte debiyokütle devreye girecek. Hatta güneşin 9-10 saat kaldığı günlerde 24 saat üretim yapabilecek. Kış aylarında ise biyokütle santrali daha fazla çalışacak.
Brenmiller Energy CEO'su Avi Brenmiller, biyokütlenin tek başına enerji ihtiyacını karşılamada yetersiz kalacağını belirterek, güneş enerjisi ile kombine etmenin ve depolamanın en ucuz ve temiz alternatif olduğunu söyledi. Biyokütle ile yerel yönetimlerin yüksek maliyetli çöp yakma masrafından da kurtulduğunu sözlerine ekledi.