1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş enerjili drone sonsuza dek uçabilecek

Güneş enerjili drone sonsuza dek uçabilecek

Çinli araştırmacılar, dünyanın en küçük ve en hafif güneş enerjisiyle çalışan insansız hava aracını geliştirdiler.

Güneş enerjili drone sonsuza dek uçabilecek

Enerji Günlüğü - Çin’de Beihang Üniversitesi’nde görev alan bilim insanları, güneş enerjisinden güç alarak sonsuza dek uçabilecek bir drone geliştirdi. Ekip, “CoulombFly” adını verdikleri drone’un enerji ihtiyacını karşılamak için oldukça küçük boyutlarda güneş panelleri geliştirerek bu panellerde üretilen voltajı ciddi miktarda artırdı. Tipik olarak sınırlı uçuş süreleriyle mücadele eden öncüllerinin aksine CoulombFly, güneş parladığı sürece süresiz olarak uçabiliyor.

Drone, 20 santimetrelik kanat açıklığına sahip ve yalnızca 4,21 gram ağırlığında. Bu olağanüstü başarının sırrı yenilikçi elektrostatik motorunda yatmaktadır. Daha küçük ölçeklerde verimlilik kayıplarına maruz kalan geleneksel elektromanyetik motorların aksine, elektrostatik motor, minik drone'nun yeterli kaldırma kuvveti üretmesini sağlıyor.

HENÜZ GELİŞTİRİLME AŞAMASINDA

Drone’un henüz erken geliştirilme aşamasında olduğu kaydedildi. Çalışma ekibi, geliştirdikleri basit devrenin çok daha büyük veya çok daha küçük insansız hava araçlarına entegre edilebileceğini dile getirdi.