1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Greeneco'dan Denizlili öğrencilere staj imkanı

Greeneco'dan Denizlili öğrencilere staj imkanı

Enerji Günlüğü - Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulu öğrencileri Greeneco Enerji’ye bağlı işletmelerde okullarındaki derslerin içeriğiyle...

Greeneco'dan Denizlili öğrencilere staj imkanı

Enerji Günlüğü - Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulu öğrencileri Greeneco Enerji’ye bağlı işletmelerde okullarındaki derslerin içeriğiyle eş zamanlı uygulamalı eğitim alabilecek.

Bu yıl mevcut kadrosuna ek 450 kişilik alım yapmaya hazırlanan Greeneco Enerji, şimdi de Pamukkale Üniversitesi ile sektörün nitelikli ara eleman ihtiyacına çözüm olacak yeni bir işbirliği protokolü başlattı. Program kapsamında; Pamukkale Üniversitesi Sarayköy Meslek Yüksekokulu öğrencileri Greeneco Enerji’ye bağlı işletmelerde okullarındaki derslerin içeriğiyle eş zamanlı uygulamalı eğitim alabilecek.

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen protokol imza törenine katılan Greeneco Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Cem Ovalıoğlu, “Sektörümüzün en büyük ihtiyaçlarından biri nitelikli, yetişmiş ara eleman. Ne yazık ki gerekli donanıma sahip personel bulmakta biz de diğer şirketler gibi zorlanıyoruz. Hem sektörümüze hem de gençlerimize yeni bir katkı olacak bu işbirliği içinde olmaktan dolayı çok mutluyuz. Sektörümüz, bu tarz projeler sayesinde kalite standartlarını artırarak büyümeye devam edecek” dedi.

Düzenlenen protokol kapsamında öğrencilerin Greeneco Enerji’ye bağlı işletmelerde okullarındaki derslerin içeriğiyle eş zamanlı uygulamalı eğitim alabileceğini dile getiren Ovalıoğlu, “Proje kapsamında bir yarıyıl yani ortalama 14 hafta süreyle öğrencilerimizi kabul edeceğiz. Hedefimiz, gençlerimizin geleceğine katkı sağlamak” dedi.

110 milyon Dolar değerinde çevreci bir proje olarak yola çıkan ve o tarihten bu yana sektöre düzenli olarak yatırım yapmaya devam eden Greeneco Enerji, 2016 yılsonu itibariyle yıllık 217.000.000 Kwh’lık üretim kapasitesine ulaşmış durumda.

Benzer bir anlaşmayı geçtiğimiz günlerde Zorlu Enerji Grubu da imzalamıştı. 

ZORLU'DAN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ GENÇLERİNE DESTEK