1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Erzin DKÇS güneşle hibrit santrale dönüşecek

Erzin DKÇS güneşle hibrit santrale dönüşecek

Akenerji, Hatay’daki Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’ni hibrit santrale dönüştürecek. Şirket, yaklaşık 35 milyon TL yatırımla 7,7922 MWm kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak.

Erzin DKÇS güneşle hibrit santrale dönüşecek

Enerji Günlüğü - Hatay’ın Erzin ilçesinde işletilmekte olan 904 MW kurulu gücündeki Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’ne yardımcı kaynak olarak 7,7922 MWm kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. 

Akenerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Hatay İli, Erzin İlçesi, Aşağıburnaz Mahallesinde kurulu gücü 904 MWe olan Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’ne yardımcı kaynak olarak 7,7922 MWm kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 35 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje ile mevcutta işletilen ana kaynak olan Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santraline, kurulu gücü 7,922 MWm olan yardımcı kaynak GES kurulması ile mevcut santralin “birleşik elektrik üretim tesisine” dönüştürülmesi sağlanacak olup tesisin toplam kurulu gücü 925,7922 MWm/904 MWe olacak. 

Kurulacak olan güneş enerji santralinde “Halfcut Monoperc” teknolojisinde üretilmiş her biri 550 Wp olan toplam 14.167 adet paneller kullanılacak. Ayrıca toplam 22 adet evirici (invertör) kullanılacak.

Santralde yılda 11.700.000 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen enerji, mevcut doğalgaz kombine çevrim santral sahasında yer alan şalt merkezine iletilerek Ulusal Şebekeye aktarılacak olup yeni bir enerji nakil hattı ve şalt merkezi inşa edilmeyecek. 

Enerji Günlüğü