1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Erdemir Ağrı’da güneş santrali kuracak

Erdemir Ağrı’da güneş santrali kuracak

Erdemir, elektrik ihtiyacını güneşten karşılayacak. Bu amaçla Ağrı’nın Hamur ilçesinde 50 MW kurulu gücünde Erdemir Ağrı Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak.

Erdemir Ağrı’da güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Erdemir, elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılamak amacıyla 984 milyon lira yatırımla Ağrı’da güneş enerji santrali kuracak.   

Üretimde kullandığı elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Van, Malatya ve Tunceli’de güneş enerji santralleri kuracak olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir) bir diğer güneş santralini de Ağrı’da kurmayı planlıyor. OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu) bünyesindeki şirket tarafından Ağrı İli, Hamur İlçesi Süleymankümbet Köyü sınırları içinde 925 bin m2’ lik arazi üzerinde 50 MW kurulu gücünde Erdemir Ağrı Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 984 milyon lira değerindeki proje kapsamında 550 W panel gücüne sahip 129.978 adet panel ve 10 adet inverter kurulacak. Santralde yılda toplam 93 milyon kWh/yıl elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen elektrik enerjisi 154 kV 1272 MCM, ~ (1+1) km (iki ayrı hat) EİH ile Ağrı-2 TM – Patnos TM EİH'na girdi-çıktı bağlantı ile aktarılacak. Üretilen elektrik Erdemir’in elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak. 

Enerji Günlüğü  

 

İlgili Haberler