1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Enerjisa Üretim Wind Force Hackathon Yarışmasının kazananları belli oldu

Enerjisa Üretim Wind Force Hackathon Yarışmasının kazananları belli oldu

Rüzgâr türbinlerine dair problem üzerine yarışılan Enerjisa Üretim Wind Force Hackathon Yarışması’nın kazanan; Oğuzhan Kır, Gökay Aydoğan ve Onur Hakkı Eyüboğlu’nun oluşturduğu Doç. Dr. Oetker ekibi oldu. 

Enerjisa Üretim Wind Force Hackathon Yarışmasının kazananları belli oldu

Enerji Günlüğü - Enerjisa Üretim tarafından enerji sektörünün ilk fiziksel hackathon’u “Wind Force Hackathon Yarışması” tamamlandı.

Enerjisa Üretim tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen ve toplam 60 bin TL ödüllü “Wind Force Hackathon Yarışması” tamamlandı. Enerji sektöründe ilk fiziksel hackathon olma özelliği taşıyan ve “Wind Force” temasıyla düzenlenen hackathon’a; Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüksek talep ile toplam 650 kişi başvuruda bulundu. Başvurular arasından seçilen 120 ekip, rüzgâr türbinlerine dair problem üzerine kıyasıya yarıştı. 15 ekip ön elemeyi geçerek, Enerjisa Üretim’in Ataşehir ofisinde rüzgâr temalı yepyeni bir problem üzerine kıyasıya rekabet etti. Probleme en iyi çözümü sunan 5 ekip, Boğaziçi Üniversitesi’nden Mustafa Baydoğan, Sabancı Üniversitesi’nden İnanç Arın, Microsoft Türkiye’den Onur Günday ve Enerjisa Üretim’den Nuri Şensoy’un oluşturduğu 4 kişilik jüriye sunumlarını gerçekleştirdi. 

YARIŞMAYI KAZANAN İLK ÜÇ EKİP

Yarışmada, Oğuzhan Kır, Gökay Aydoğan ve Onur Hakkı Eyüboğlu’nun oluşturduğu Doç. Dr. Oetker ekibi birinci olurken, İsmail Denizli ve Anıl Öztürk’ün oluşturduğu Lodos ekibi ikinci, Ahmet Erdem üçüncü oldu.

ÇÖZÜMLER UYGULANDIĞINDA MEYVELERİ ALINACAK

Hackathon yarışması sürerken gerçekleştirilen Panel’de konuşan Enerjisa Üretim Bilgi Teknolojileri ve Dijital İş Genel Müdür Yardımcısı Ali İnal, “Enerjisa Üretim Hackathon ile Veri Analitiği ekosisteminde bulunan insanlar bir araya gelerek sektörün gerçek sorunlarına gerçek çözümler üretti. Üretilen çözümler uygulamalara entegre edildiğinde yarışmanın meyvelerini daha da toplamaya başlayacağız. Tüm bu heyecana bizimle birlikte katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzdeki senelerde de uluslararası boyuta taşıyacağımız benzer etkinliklerde görüşmek üzere”  dedi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Enerjisa Üretim Wind Force Hackathon’un her yıl farklı bir temayla uluslararası boyutta düzenlenerek gelenekselleştirilmesi hedefleniyor.

İlgili Haberler