1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerjisa Enerji’nin yapay zekâsı Gartner'dan ödül kazandı

Enerjisa Enerji’nin yapay zekâsı Gartner'dan ödül kazandı

Enerjisa Enerji’nin yapay zeka tabanlı verimlilik projesi OPERA, Gartner, Eye on Innovation Awards for Power & Utilities ödül programında, EMEA bölgesindeki 128 önemli proje arasından birinci seçildi.

Enerjisa Enerji’nin yapay zekâsı Gartner'dan ödül kazandı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin önde gelen enerji dağıtım ve perakende elektrik satışı oyuncusu Enerjisa Enerji, yapay zekayı operasyonel iş süreçlerine entegre etti. Geniş müşteri tabanının talep ve şikayetlerinin etkin bir şekilde cevaplanmasıyla yüzde 90 zaman tasarrufu ve verimlilik sağlandı.

Enerjisa Enerji’nin 2023 yılında hayata geçirdiği OPERA projesi, müşteri ve çalışan memnuniyetini ön planda tutarak 5 üzerinden 4.8’lik müşteri memnuniyeti puanı elde etti. OPERA, müşteri taleplerinin daha verimli yönetilmesini hedefliyor. Hedefe ulaşmak için ise doğal dil işleme, istatistiksel analiz ve makine öğrenimi teknikleri kullanılıyor. Bu sayede başvurular anlamlı kategorilere ayrılırken, değerlendirme süreleri önemli ölçüde azalıyor. Böylece müşteri taleplerine hızlı bir şekilde cevap verilmesi sağlanıyor.

Dünyanın önde gelen bilgi teknolojisi ve danışmanlık şirketi Gartner, Eye on Innovation Awards for Power & Utilitiesödül programında profesyonelce yapılandırılmış bir değerlendirme modeli kullanıyor. Dünyanın en büyük şirketlerinin ilgili alanlardaki projelerinin değerlendirildiği programda, EMEA bölgesindeki 128 önemli proje arasından 1’inci seçilen Enerjisa Enerji’nin OPERA projesi oldu.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN ETKİN ADIMLAR

Enerjisa Enerji Perakende Satış Şirketleri Genel Müdürü Ersin Esentürk, 10.8 milyon müşteriye hizmet sunarken zaman yönetimini verimli yapabilmek adına teknolojiyi kullanarak, yapay zekayı iş süreçlerine entegre ettiklerini anlattı. Esentürk, bu sayede hem zamandan hem de maliyetten tasarruf ettiklerini vurguladı.

Enerjisa OPERA projesini dijital dönüşüm yolculuğunda attıkları önemli bir adımın somut göstergesi olarak nitelendiren Esentürk “Gartner’ın global ölçekte kabul gören performans kriterlerine göre değerlendirme yaptığı bu programda birinci seçilmek, OPERA projemizin başarısını, şirketimizin yenilikçi yaklaşımını ve enerji sektöründeki öncülüğümüzü tescillemiş oldu. Enerjisa Enerji olarak; daha verimli, hızlı ve müşteri odaklı hizmet sunma hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 

Enerji Günlüğü