1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Enerjisa Enerji ESG ilkelerinin meyvesini aldı

Enerjisa Enerji ESG ilkelerinin meyvesini aldı

Enerjisa Enerji, insan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele politikalarının da dahil olduğu çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini karşılayarak FTSE4Good Endeksi'ne üst üste üçüncü kez dahil oldu. 

Enerjisa Enerji ESG ilkelerinin meyvesini aldı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Enerji, ‘Herkes için daha iyi bir gelecek’ vizyonuyla sürdürülebilirliği iş stratejisinin merkezine koyarak faaliyetlerine devam ediyor. Çevresel sorumluluk, yönetim uygulamaları ve etik alanlarındaki performansı ve şeffaf iletişimi ile üst üste üçüncü kez FTSE4Good Endeksi'ne girme başarısını gösteren Enerjisa Enerji, bu alandaki kararlılığını bir kez daha kanıtladı. Bu yıl da FTSE4Good Endeksi'nde geçen yıl elde ettiği 4 puanlık derecesini koruyarak güçlü performansını sürdürdü ve enerji sektöründe sürdürülebilirlik konusundaki liderliğini pekiştirdi.

“ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Sürdürülebilirliği tüm organizasyonun iş yapış şeklinde bir temel yapıtaşı olarak gördüklerinin ve kendilerini bu alanda geliştirmeye odaklandıklarının altını çizen Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “Enerjisa Enerji olarak ESG ilkelerine bağlı kalmayı, çevre ve toplum üzerinde olumlu bir etki yaratmayı sürdürecek ve gelecek nesillere daha iyi bir gelecek bırakmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

ŞİRKETLER TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİLİYOR

Küresel anlamda büyük prestije sahip olan ve Londra Borsası’na bağlı endeks sağlayıcı FTSE Russell’ın hazırladığı FTSE4Good endeks serisine dahil olmak için, şirketlerin insan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele politikaları da dahil olmak üzere belirli çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini karşılaması gerekiyor. Şirketler, her yıl güncellenen kapsamlı ve şeffaf bir metodoloji kullanılarak titizlikle değerlendiriliyor.