1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. CNNP, Tianwan NGS’nin yanında 2 bin MW’lık GES kuracak

CNNP, Tianwan NGS’nin yanında 2 bin MW’lık GES kuracak

Çin’in en büyük nükleer enerji santrali işletmecisi CNNP, Tianwan'daki nükleer enerji santralinin yanında 2 bin MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak.

CNNP, Tianwan NGS’nin yanında 2 bin MW’lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Çin’in Lianyungang kentinde 1.875 hektarlık alana kurulacak olan Tianwan Güneş Santrali'nin yapımına başlandı. Santral, Haziran ayı sonunda üretime başlayacak. 

Devlet destekli Çin Ulusal Nükleer Enerjisi (CNNP), düşük karbonlu enerji arzını artırma ve ekonomiyi karbondan arındırma çabalarının bir parçası olarak ülkenin en büyük açık deniz güneş enerjisi santralinin inşaatına başladı. 2 bin MW kapasiteli pilot proje, Doğu Jiangsu Eyaletindeki Tianwan'daki nükleer enerji santralinin yanındaki çamur düzlüklerinde kurulacak.

CNNP yaptığı açıklamada, “Santral tamamlandığında, nükleer enerji santrali ile birleşerek 10 bin mW'lık büyük ölçekli bir temiz enerji üretim üssü oluşturacak" ifadesini kullandı. Şirket projede %90 paya sahip olacak.

230 BİN KİŞİNİN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Yaklaşık 1,4 milyar dolarlık yatırım gerektiren Santral, 25 yıllık işletme süresi boyunca yılda ortalama 2 milyar 234 milyar kilovatsaat elektrik üreterek 230 bin kişinin yıllık üretim ve yaşam ihtiyacını karşılayacak. Güneş enerjisi santrali 400 MW'lık bir enerji depolama tesisini de içerecek.

Santralin üreteceği yıllık enerji 680 bin tonluk standart kömürle elde edilebilecek enerjiye eşdeğer olacak. Üretilen bu enerji miktarı ile 1,77 milyon ton karbondioksit salımı önlenmiş olacak.

 

İlgili Haberler