1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin nükleer enerjide liderlik yolunda ilerliyor

Çin nükleer enerjide liderlik yolunda ilerliyor

2030 yılına kadar Fransa ve ABD'yi geride bırakarak dünyanın en büyük nükleer enerji üreticisi olma yolunda ilerleyen Çin, beş bölgede 31 milyar dolar yatırımla 11 nükleer reaktör inşa edilmesine onay verdi.

Çin nükleer enerjide liderlik yolunda ilerliyor

Enerji Günlüğü - Çin, beş bölgede 31 milyar dolar yatırımla 11 nükleer reaktör inşa edilmesine onay verdi. Karar, Çin hükümetin karbon salımını azaltmak için nükleer enerjiye daha da ağırlık verme stratejisini yansıtıyor. 

Çin, tahmini 30,79 milyar dolar yatırımla 11 reaktörü kapsayan beş yeni nükleer enerji projesini onayladı ve ülkenin nükleer enerji kapasitesinin artışında yeni bir rekora imza attı.

Çin Devlet Konseyi’nin onay verdiği nükleer reaktörler ülkenin Jiangsu, Shandong, Guangdong, Zhejiang ve Guangxi eyaletlerinde  bulunuyor. 11 reaktör için toplam yatırımın en az 220 milyar yuan (31 milyar dolar) olması ve inşaat çalışmalarının yaklaşık beş yıl sürmesi bekleniyor. 

Çin'in yapım aşamasında olan nükleer reaktör sayısı dünyadaki diğer tüm ülkelerden daha fazla ve son iki yılda 10’ar yeni reaktör kurulumuna onay verdi. 

Çin, 2030 yılına kadar Fransa ve ABD'yi geride bırakarak dünyanın en büyük nükleer enerji üreticisi olma yolunda ilerliyor. Şu anda Çin, toplam elektrik talebinin yüzde 5'ini karşılayan 56 nükleer reaktör işletiyor.