1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akenerji’nin kurumsal yönetim notu yükseldi

Akenerji’nin kurumsal yönetim notu yükseldi

Kearney ve Enerji Günlüğü’nün MW100 Raporu’na göre Türkiye’nin 15’inci büyük elektrik üreticisi konumundaki Akenerji’nin kurumsal yönetim derecelendirme notu 9.57’ye yükseldi.

Akenerji’nin kurumsal yönetim notu yükseldi

Enerji Günlüğü - Akkök Holding ve Çek Cumhuriyeti merkezli enerji üreticisi ČEZ Grubu’nun %50 - %50 stratejik ortaklığındaki Akenerji, yeni kurumsal yönetim notu açıklandı.

Uluslararası danışmanlık kuruluşu Kearney ve Enerji Günlüğü'nün işbirliğiyle yayınlanan MW100 Türkiye’nin En Büyük Elektrik Üreticileri 2024 Raporu’nda toplam 1273 MW’lik kurulu gücüyle 15’inci sırada yer alan Akenerji, geçen yıl 10 üzerinden 9.56 olan kurumsal yönetim derecelendirme notu bu yıl 0.01’lik artışla 9.57’ye yükseldi.

Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne şirketlerin uyum seviyesini saptayan “kurumsal yönetim uyum derecelendirme notu” 10 tam puan üzerinden hesaplanıyor ve 9 puanın üstündeki not en üst düzey uyum anlamına geliyor.

tamer-emre-akenerji.jpegAkenerji Stratejik Planlama ve Kurumsal Yönetim Direktörü Dr. Tamer Emre, “10 tam puana bir adım daha yaklaşan kurumsal yönetim derecelendirme notumuz, SPK’nın Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne büyük ölçüde uyum sağladığımızı gösteriyor” dedi.

EMRE: İYİ UYGULAMA

Dr. Emre, “Gerekli tüm politika ve önlemleri uyguladığımızı; yönetim ve iç kontrol mekanizmalarını etkin bir şekilde işlettiğimizi; hissedarlarımızın haklarını en adil şekilde gözettiğimizi; yapı ve işleyiş bakımından en iyi uygulama kategorisinde yer aldığımızı gösteriyor. Notumuzu daha da yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TÜRK-ÇEK ORTAKLIĞI

Akenerji, Avrupa’nın önde gelen enerji üreticilerinden Çek Cumhuriyeti merkezli ČEZ Grubu’nun ve Akkök Holding’in %50 - %50 stratejik ortaklığında faaliyet gösteriyor. Akenerji’nin elektrik üretim portföyünde, doğal gaz, hidroelektrik, rüzgâr, güneş ve biokütle santralleri bulunuyor.

ELEKTRİĞİN YÜZDE 2’Sİ

Enerji Günlüğü tarafından her yıl yayınlanan MW100 Türkiye’nin En Büyük Elektrik Üreticileri 2024 Raporu’nda 2023 sonu verilerine göre toplam 1273 MW’lik kurulu gücüyle 15’inci sırada yer alan Akenerji, bugün itibariyle toplam 9 santralinde 1.224 MW’lık kurulu güce sahip. Akenerji, porftöy çeşitliliğinin de katkısıyla Türkiye’nin elektrik talebinin yaklaşık yüzde 2’sini karşılayabilir durumda.