1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tüpraş Irak petrolü için gelişmeleri izleyecek

Tüpraş Irak petrolü için gelişmeleri izleyecek

Enerji Günlüğü – Tüpraş bu yıl için Irak’tan almayı planladığı 6.5 milyon tonluk ham petrolün ne kadarının gerçekleşeceği konusunda yıl içindeki...

Tüpraş Irak petrolü için gelişmeleri izleyecek

Enerji Günlüğü – Tüpraş bu yıl için Irak’tan almayı planladığı 6.5 milyon tonluk ham petrolün ne kadarının gerçekleşeceği konusunda yıl içindeki gelişmeleri izleyecek.

Türkiye’nin tek petrol rafinerisi şirketi Tüpraş bir açıklama yaparak bu yıl için Irak’tan almayı planladığı 6.5 milyon tonluk ham petrolün ne kadarının gerçekleşeceği konusunda yıl içindeki gelişmeleri izleyeceğini söyledi. Açıklamada, “2014 yılı için Irak menşeli ham petrol ikmalimiz 6.5 milyon ton olarak planlanmış olmakla birlikte, fiili gerçekleşmenin ne seviyede olacağını önümüzdeki dönemde yaşanacak gelişmeler ve bunun paralelinde Kerkük-Ceyhan boru hattının operasyonu belirleyecektir” denildi.

Ocak-Mayıs 2014 dönemindeki Irak menşeli ikmalinin geçen yılın aynı dönemiyle eşit seviyede gerçekleştiğini belirten Tüpraş, Kerkük-Ceyhan Boru Hattından petrol akışının durduğu 2014 Mart ayından bu yana yaptığı gibi piyasadaki alternatif ham petrolleri değerlendirerek rafinerilerini ikmal etmeyi sürdüreceğini belirtti.

Açıklamada konuyla ilgili, “Irak’ta yaşanan gelişmeleri izliyoruz. Bildiğiniz gibi Kerkük-Ceyhan Boru Hattından petrol akışı geçtiğimiz Mart ayı başında durmuştu. Bugünlerde tekrar başlaması beklenen petrol akışının son gelişmelerden nasıl etkileneceğini değerlendiriyor olacağız” denildi.

Irak’ın Musul kentinin IŞİD militanlarının eline geçmesi ve Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattının üç aydan bu yana çalışmaması nedeniyle şirketin Irak’tan gerçekleştirdiği tedarikin ne olacağı merak ediliyordu.