1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. TSKB ve Poweren Elektrik yenilenebilirde iş birliği yapacak

TSKB ve Poweren Elektrik yenilenebilirde iş birliği yapacak

TSKB, 110 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgar ve güneş enerjisi projelerini hayata geçirmek üzere Poweren Elektrik ile iş birliği yapacak.

TSKB ve Poweren Elektrik yenilenebilirde iş birliği yapacak

Enerji Günlüğü - TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) Maxis Girişim Sermayesi iş birliğiyle faaliyete geçirdiği TSKB Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kapsamında ilk yatırımını gerçekleştirdi. Fon kapsamında, 110 MW depolamalı GES ve RES projelerini hayata geçirmek üzere Poweren Elektrik ile iş birliği yapıldı. 

3 İLDE RES VE GES PPROJELERİ HAYATA GEÇİRİLECEK

TSKB’nin Poweren Elektrik’ten azınlık payı alarak gerçekleştirdiği bu yatırımla Poweren Elektrik, Konya, Tekirdağ ve Edirne’de toplamda 110 MW’lık depolamalı GES ve RES projelerini hayata geçirecek.

İş birliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, Poweren Elektrik’in yenilenebilir enerji projelerine destek vererek, Türkiye’nin enerji hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. 

Poweren Elektrik Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halife Koç ise “Türkiye’nin yeşil enerji dönüşümü ve iklim değişikliği adaptasyonuna katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeyi hedefleyen şirketimiz öncelikle 110 MW'lık depolamalı GES ve RES projelerini hayata geçirecektir. Bu hedef doğrultusunda ve Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. TSKB Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği sayesinde ülkemizin istihdam artışı ve sürdürülebilir gelecek hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamayı ümit ediyoruz” dedi.