1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tekfen Holding YK üyesi Zeki Ziya Sözen istifa etti

Tekfen Holding YK üyesi Zeki Ziya Sözen istifa etti

Tekfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Ziya Sözen, görevinden istifa etti.

Tekfen Holding YK üyesi Zeki Ziya Sözen istifa etti

Enerji Günlüğü - Tekfen Holding’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Zeki Ziya Sözen, görevinden istifa etti. 

Tekfen Holding AŞ’de [TKFEN], Yönetim Kurulu üyelerinden biri olarak görev yapmakta olan Zeki Ziya Sözen, görevinden istifa etti. 

Tekfen Holding’den yapılan açıklamada, Zeki Ziya Sözen’in istifasıyla boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine en kısa süre içinde bir atama yapılacağı bildirildi.

ZEKİ ZİYA SÖZEN KİMDİR?

Profesyonel yaşamına İsveç’te Studsvik Energiteknik AB şirketinde Proje Müdürü olarak başlayan Sözen, 1985 yılında Türkiye’ye dönerek Yaşar Holding’de çeşitli görevler aldı. Daha sonra Tekfen Holding’e bağlı Mis Süt’te Genel Müdürlük yaptı.

1996 yılında Ülker Grubuna (Yıldız Holding’e) katılan Sözen, Ak Gıda Kurucu Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. Ardından yine aynı grupta Gıda Grubu Başkan Yardımcılığı, İş Geliştirme ve Ar-Ge Başkanlığı, Dış Yatırımlar Grup Başkanlığı ve Gıda, Dondurulmuş Ürünler ve Kişisel Bakım Grup Başkanlığı gibi çeşitli üst düzey görevlerde yöneticilik yaptı.

2014 yılı sonunda kendi şirketini kurarak Gönenli Süt’ü satın aldı ve gübre alanında yurtdışı yatırımlarında bulundu. Bu sırada gübre alanındaki büyük ölçekli firmalara danışmanlık hizmeti verdi. Bir dönem Tekfen Grup Şirketleri’nden Toros Tarım’da Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Sözen, Nisan 2023 tarihinden bu yana Tekfen Holding Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyordu.