Enerji Günlüğü - Sepaş Enerji çalışanlarının yüzde 98’i koronavirüs sürecinde şirketin insan sağlığına öncelik verdiğini düşünüyor.
Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce’de 1,8 milyon aboneye enerji hizmeti sunan Sepaş Enerji’nin salgın dönemindeki uygulamalarının, çalışan memnuniyetine katkı sağladığı görüldü. Great Place to Work’ün gerçekleştirdiği ve koronavirüs salgını döneminde şirketlerin aldığı önlemleri ve çalışanlara yaklaşımlarını ölçen ankete göre, Sepaş Enerji çalışanlarının yüzde 98’i koronavirüs sürecinde şirketin insan sağlığına öncelik verdiğini düşünüyor. Katılımcılara yöneltilen 18 sorunun tamamında, Sepaş Enerji’nin diğer şirketlerin ortalamasına göre daha iyi puana sahip olduğu dikkat çekti.
Ayrıca, Sepaş Enerji’nin, “Şirket tarafından dinlendiğini hissetme ve ihtiyaç olunan desteği alma” konularında diğer şirketlere oranla yaklaşık yüzde 30 daha yukarıda olduğu gözlemlendi.
Öte yandan anket sonuçlarına göre, Sepaş Enerji çalışanlarının yüzde 96’sı sürecin şirket içinde etkili biçimde yönetildiğini ve müşteri beklentilerinin karşılandığını düşünürken, yüzde 95 oranında çalışan, sürecin şirkete etkileri hakkında bilgilendirildiklerini belirtti.
“DAİMA ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDA OLDUK”
Yaklaşık 10 bin çalışanın katıldığı anket sonuçlarını değerlendiren Sepaş Enerji Genel Müdürü Hakan Çağrı Poyraz, şunları kaydetti: “Salgın süreci herkes adına oldukça hassas bir dönemdi. Biz de böylesi kritik bir konuda hayata geçirdiğimiz uygulamalarımızla daima çalışanlarımızın yanında olduk. Arkadaşlarımızın yüzde 98 oranında Sepaş Enerji’nin insan sağlığını birinci plana aldığını düşünmesi bizler için mutluluk verici. Yüzde 95 oranında, çalışanların birbirlerine destek oldukları yönünde düşünce belirtmeleri, uygulamalarımızın başarıya ulaştığının bir diğer göstergesi oldu.”
SALGIN DÖNEMİNDE ALINAN ÖNLEMLER
Sepaş Enerji, salgın döneminde devreye aldığı uygulamalarla sağlıklı ve güvenli iş ortamı oluşturdu. Salgının Türkiye’ye ulaştığı resmi makamlarca doğrulandığı andan itibaren sağlık önlemlerini uygulanmaya başlayan şirkette, çalışanların yüzde 80’lik kısmı ev-ofis modeliyle uzaktan hizmet vermeyi sürdürdü. Salgın dönemiyle devreye alınan “Çalışan Destek Hattı”yla, tüm çalışanlara ve ailelere psikolojik danışmanlık desteği sunuldu. Şirket içi motivasyonu artırma amacıyla online buluşmalar ve videolu mesajlara başvurulurken, istihdamı korumaya yönelik önlemler de alındı.