1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şanlıurfa’ya elektrik dağıtım yatırım hedefi 18,6 milyar TL

Şanlıurfa’ya elektrik dağıtım yatırım hedefi 18,6 milyar TL

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’ya özelleşme süresince yapılan yatırım miktarını 18,6 milyar TL’ye çıkarmayı hedefliyor.

Şanlıurfa’ya elektrik dağıtım yatırım hedefi 18,6 milyar TL

Enerji Günlüğü - Şanlıurfa’da, elektrik dağıtım hizmetinin özelleştirildiği 2013 yılının Temmuz ayından bu yana 14 milyar TL yatırım yapıldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği yatırımlar hakkında bilgi verdi. Dicle Elektrik İl Müdürü Naci Obut, özelleşmeden sonra yapılan ve 2025 yılına kadar yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi verirken, şirketin en fazla şebeke yatırımını Şanlıurfa’ya yaptığını bildirdi. Özelleşmenin gerçekleştiği 2013 Temmuz ayından bu yana 14 milyar TL yatırım yapılan Şanlıurfa’ya 2025 yılındaysa 4,6 milyar yatırım yapılacak ve kentin elektrik altyapısına özelleşme süresince yapılan yatırım miktarı 18,6 milyar TL’ye çıkacak.

“ŞEBEKE %75 ORANINDA YENİLENDİ”

Obut, 2013-2023 yılları arasındaki 10 yılda gerçekleştirilen 4,4 milyar TL şebeke yenileme/akıllı şebeke dönüşüm yatırımlarıyla ilçelerdeki şebekelerin %75 düzeyinde yenilendiğini de kaydetti. Obut, açıklamasına, “2023 yılı ve öncesinde Harran, Hilvan, Suruç ve Viranşehir ilçe merkezlerinin şebeke yenilemesi işlemlerini tamamladık. Siverek ilçe merkezinde yapımına devam ettiğimiz Şirinkuyu Mahallesi’nin işlemlerinin de tamamlanmasıyla şebeke yenileme çalışmalarını bitirmiş olacağız. Geriye kalan Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar ve Halfeti ilçe merkezlerinin ise 2013-2023 yılları arası ilçe merkezi şebeke yenileme ve akıllı şebeke dönüşüm yatırımlarını toplamda %70 düzeyinde tamamladık. Şebekelerin geriye kalan kısımlarına dair çalışmaların tamamlanması için 2025 yılında 350 milyon TL tutarında 9 proje yatırımı planlıyoruz. Böylelikle şirketimizce Şanlıurfa ili geneli kırsal şebekelerde 2024 yılında yapımına devam edilen projelerle, devir tarihinden günümüze kadar 4,9 milyar TL şebeke yatırımı sağlanmış olacak” dedi.