1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şakar: AB fonlarını beklemeden hidrojen üretmeliyiz

Şakar: AB fonlarını beklemeden hidrojen üretmeliyiz

YESDER başkanı Atakan Şakar, Avrupa ile Türkiye arasına bir 'hidrojen bariyeri' çekildiğine işaret etti. Şakar “'Hidrojen üretim ağı kurabilirsek, Türkiye’ye bağımlı kalmayabiliriz' yaklaşımı var" dedi.

Şakar: AB fonlarını beklemeden hidrojen üretmeliyiz

Enerji Günlüğü - Türkiye’deki hidrojen ekosisteminin gelişmesi için bir araya gelmiş iş insanları tarafından 2 sene önce kurulan Yeşil Hidrojen Endüstri Ve Sanayi Bölgeleri İş İnsanları Derneği (YESDER’)  başkanı Atakan Şakar hidrojenhaber.com’a derneğin gelecek planları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KARBONSUZ OSB’LER HEDEFLENİYOR

Derneklerinin ilk amaçlarının sıfır karbonlu OSB kurmak olduğunu belirten Şakar, Türkiye’nin karbonsuzlaştırma hedeflerine ullaşabilmesi için OSB’lere destek olunması gerektiğini söyledi. Şakar, öncelikle lokasyon hedeflerinin Bilecik olduğunu ve görüşmelere başladıklarını söyledi.

Bu çalışmaları Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile birlikte yürüttüklerini belitren Şakar; “Hem Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız hem de valilikler dahil diğer resmi kurumlarla çalışmalarımızı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin koordinasyonunda ve onların desteğiyle ilerletiyoruz” dedi.

AB BALKANLARI TERCİH EDEBİLİR

Türkiye’nin AB fonlarını beklemeden, hidrojen üretip, hızla 'Avrupa’nın hidrojen tedarikçisi' konumuna geçmesi gerektiğini söyleyen Avrupa Birliği’nin tedarikçisi olabilmek için Türkiye öncelikli olarak hidrojeni üretmeye başlatması gerektiğini belirterek Türkiye olarak yenilenebilir enerji potansiyelinizi kullanarak bu yatırımları yapmazsanız, başkaları yapar. O talep açığı kapandığı zaman sizin satacak yeriniz kalmayacağı için yatırım yapmanızın da anlamı kalmaz“ ifadesini kullandı.

Röportajın ayrıntıları link’te

 

BENAN ÖZTÜRK-İSTANBUL