1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Ortadoğu Enerji, Şile'de biyogaz kapasitesini arttıracak

Ortadoğu Enerji, Şile'de biyogaz kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Ortadoğu Enerji, İstanbul Şile'de bulunan Çöp Gazından (Biogaz) Elektrik Enerji Üretimi Tesisi'nin kapasitesini 17 MW'dan 30 MW'a çıkaracak.Ortadoğu...

Ortadoğu Enerji, Şile'de biyogaz kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Ortadoğu Enerji, İstanbul Şile'de bulunan Çöp Gazından (Biogaz) Elektrik Enerji Üretimi Tesisi'nin kapasitesini 17 MW'dan 30 MW'a çıkaracak.

Ortadoğu Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., İstanbul Şile'de bulunan “Çöp Gazından (Biogaz) Elektrik Enerji Üretimi Tesisi'nde kapasite artışı yapmayı planlıyor.

Planlanan kapasite artışı ile biyogazın yakılması suretiyle Elektrik Enerjisi Üretim Kapasitesi 16.98 MWe’den 29,715 MWe’ye çıkarılacak. Kapasite artış projesinin maliyeti ise 5.937.566 lira olarak öngörülüyor.

Planlanan kapasite artışı ile birlikte toplam olarak; çıkarılacak çöp biyogazı her biri 1.415 KWe(3.352 KWt) kapasiteli toplam 21 adet içten yanmalı gaz motorlarında yakılarak elektrik enerjisi üretilecek. Biyogazın yakılması suretiyle Elektrik Enerjisi Üretim Kapasitesi 53,6 MWt’den 70,392 MWt çıkarılacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler İstanbul Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.