1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Mikrokal Maden, Niğde’deki GES’in kapasitesini arttıracak

Mikrokal Maden, Niğde’deki GES’in kapasitesini arttıracak

Mikrokal Maden A.Ş., Niğde’de kuracağı 9,5 MW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) kapasitesini 10 MW’a çıkaracak.

Mikrokal Maden, Niğde’deki GES’in kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Niğde’de 9,5 MW’lık GES kurmayı planlayan Mikrokal Maden, alan ve panel ilavesiyle kapasite artışı planlıyor. 

Mikrokal Maden A.Ş., Niğde İli, Merkez İlçesinde kurmayı planladığı Güneş Enerji Santrali’nde (GES) kapasite artışı planlıyor. Daha önce santralin kapasitesini 9,5 MW olarak planlayan ve ardından alan ilavesi yapan şirket, şimdi de kuracağı santralin kapasitesini 9,9 MWe’ye çıkaracak. 

Yaklaşık 20 hektarlık alanda kurulacak olan santralde, 29.500 adet Solar 400 Wp Panel, 99 Adet 100 KW İnverter ve 4 Adet Kontrol ve İzleme Sistemi kurulacak. 49 yıl hizmet vermesi öngörülen santralin kapasite artışı için 800 bin liradan fazla yatırım yapılacak.

Proje kapsamında kurulacak olan güneş panellerinin içerisinde, güneş ışınlarının soğurarak elektrik enerjisine dönüştüren fotovoltaik hücreler bulunmaktadır. Fotovoltaik hücreler, güneş ışınlarının soğurarak, güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren yarı iletken maddeler olup DC yani doğru akım üretirler. Panellerin içerisinde bulunan bu hücrelerin ürettiği doğru akımın, AC yani alternatif akıma çevrilmesi için inverter (evirici) adlı ekipman kullanılmaktadır. Alternatif akıma çevrilen elektrik enerjisi şebekeye bağlanır. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler