1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Limak Enerji Uludağ Elektrik, ‘Sıfır Atık Belgesi’ aldı

Limak Enerji Uludağ Elektrik, ‘Sıfır Atık Belgesi’ aldı

Sürdürülebilirlik anlayışının geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürüten Limak Enerji Uludağ Elektrik, ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı. 

Limak Enerji Uludağ Elektrik, ‘Sıfır Atık Belgesi’ aldı

Enerji Günlüğü - Sürdürülebilirlik anlayışının geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürüten Limak Enerji Uludağ Elektrik, ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı. 

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da 5 milyon kişiye hizmet veren Limak Enerji Uludağ Elektrik, sürdürülebilirlik politikası doğrultusunda geliştirdiği çalışma ve projeler kapsamında atıkların işlenmesine ilişkin eğitimlerini tamamlayarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı. 

HEDEF GELECEK NESİLLERE DAHA İYİ BİR ÇEVRE BIRAKMAK

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmayı hedefleyen Limak Enerji Uludağ Elektrik, sıfır atık uygulamasına ilk olarak Bursa’daki genel müdürlük binasına atık toplama kumbaraları yerleştirerek başladı. Ayrıştırılabilir şekilde farklı kategorilerde toplanan atıklar, geri dönüşüme gönderiliyor. Şirket,  genel müdürlüğünde başlattığı çalışmayı tüm işletmelerine yayarak, atıkları sıfırlamayı hedefliyor. Şirket, 2022 yılı sonuna kadar diğer bölge müdürlükleri için de Sıfır Atık Belgesi almayı planlıyor. 

“1 TON ATIK KAĞIT 20 AİLENİN AYLIK ENERJİSİNE EŞ DEĞER”

Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, sürdürülebilirlik anlayışının geliştirilmesi ve gelecek için sıfır atık anlayışı ile çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Gereksiz kullanımın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla atıklarımızı ayrıştırıyor ve geri dönüşüme kazandırıyoruz. Atıklarımızı ayrıştırıp, bölümlendirerek çevresel risklere karşı farkındalık oluşturuyoruz. 1 ton atık kağıt 20 ailenin aylık enerjisine eş değer olurken, sadece bir pilin ayrıştırılmasıyla 800 bin litre su ve 4 m2 toprağın zarar görmesi engelleniyor. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya ve ülke bırakmak için bu çalışmalar hayati önem taşıyor’ dedi.

İlgili Haberler