1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. KTÜ bir elektrik doçenti ve bir elektrik profesörü alacak

KTÜ bir elektrik doçenti ve bir elektrik profesörü alacak

KTÜ, Elektrik Tesisleri alanında uzman bir profesör ile bir doçenti işe alacak.

KTÜ bir elektrik doçenti ve bir elektrik profesörü alacak

Enerji Günlüğü - Karadeniz Teknik Üniversitesi, Elektrik Tesisleri alanında uzman bir profesör ile bir doçenti öğretim üyesi olarak işe alacak. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğü, Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümüne bağlı Elektrik Tesisleri Anabilim Dalında görevlendireceği profesör unvanlı bir kişiyi öğretim üyesi olarak işe alacak. 

Adayların doktora derecesini Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında almış olmaları; doçent unvanını da Elektrik Elektronik Mühendisliği bilim alanında almış olmaları; ayrıca koruma sistemleri, yenilenebilir enerji sistemleri ile kontrol ve dağıtık güç sistemleri konularında çalışmalar yapmış olmaları gerekiyor. 

KTÜ aynı Anabilim dalında İngilizce dilinde ders vermekle görevlendireceği bir de doçent istihdam edecek. 

Doçent kadrosuna başvuracak olanların Elektrik Mühendisliği alanında lisans derecesi almış olmaları; doçent unvanını Elektrik Elektronik Mühendisliği bilim alanında almış olmaları; AC ve DC iletim şebekeleri, dağıtım şebekeleri ve arıza tespiti konularında çalışmalar yapmış olmaları ve İngilizce dilinde ders verme yeterliliğini haiz olmaları gerekiyor. 

Başvurular en geç 26 Ağustos 2024 günü mesai sonuna kadar KTÜ Personel Dairesi Başkanlığına postayla yapılacak.