1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Japonya’dan enerjiye 6,7 milyar dolar destek fonu

Japonya’dan enerjiye 6,7 milyar dolar destek fonu

Japonya enerji sübvansiyonlarını karşılamak için yedek fondan 6,73 milyar dolar (989 milyar yen) harcayacak. 

Japonya’dan enerjiye 6,7 milyar dolar destek fonu

Enerji Günlüğü - Japon Hükümeti, Japonya'daki enerji faturalarına destek olmak için ek 6,73 milyar dolar (989,15 milyar yen) sübvansiyon tahsis etmeye karar verdi. Bu, bu mali yılda enflasyonla mücadele için ayrılan rezerv fonunun büyük ölçüde tükenmesine neden oldu.

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, Japonya'nın hane halkı üzerindeki yükü hafifletmek için tasarlanan enerji sübvansiyonlarını karşılamak üzere yedek fonundan yaklaşık 989 milyar yen (6,73 milyar ABD Doları) harcayacağını açıkladı. 

Ek harcamaların, insanların hala klimayı sıklıkla kullanmaya ve araba ile daha fazla seyahat etmeye eğilimli olduğu sonbaharda artan elektrik, gaz ve benzin fiyatlarının yarattığı yükü hafifletmesi amaçlanıyor.

BENZİN VE ELEKTRİK DESTEKLERİ UZATILDI

Japonya Haziran ayında benzin sübvansiyonlarını yıl sonuna kadar uzatmaya ve yaz boyunca elektrik faturalarında geçici olarak yeniden indirim uygulamaya karar vermişti. Benzin sübvansiyonları, ülke çapındaki benzin istasyonlarında perakende fiyatları düşürmek için Ocak 2022'den bu yana yakıt toptancılarına sunuluyor. 

SÜBVANSİYONLARA ELEŞTİRİ

Kamu maliyesi üzerindeki etkisine yönelik bazı eleştirilere rağmen benzin sübvansiyonları yedi kez uzatıldı. Suzuki, kamu maliyesi üzerindeki yükleri ışığında sübvansiyonların sonsuza kadar sürdürülmemesi gerektiğini söyledi. "Ekonomik durumu dikkatle izlerken sorunsuz bir şekilde çıkmanın yollarını düşünmemiz gerekecek" dedi.