1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Isparta’da elektrik alamayan abone sayısı 16 bine düştü

Isparta’da elektrik alamayan abone sayısı 16 bine düştü

Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi AEDAŞ, Isparta’da elektrik kesintisinden etkilenen abonelerin yüzde 95’ine enerji verilmeye başlandığını duyurdu. 

Isparta’da elektrik alamayan abone sayısı 16 bine düştü

Enerji Günlüğü - 48 saate yakın elektrik kesintilerinin yaşandığı Isparta’da abonelerin yüzde 95’ine enerji iletilmeye başlandı. 

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ), Isparta’daki yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik alamayan abonelerin %95’ine elektrik verilmeye başladığını duyurdu. 

AEDAŞ’ın yayımladığı açıklamada; 03 Şubat Perşembe günü başlayan ve Isparta’yı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle iletim hatları üzerinde biriken yük ve aşırı buzlanma nedeniyle önemli sayıda enerji nakil hattının ağır hasar aldığı bildirildi. 

Şirket, yaptığı açıklamada; arazide görevli ekiplerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen uyarı çerçevesinde kar yağışı başlamadan önce harekete geçtiğini ve oluşturulan kriz masasının koordinasyonuyla çalışmalara başlandığını kaydetti ve Isparta genelindeki 299 bin abonenin yüzde 95’ine bugün itibarıyla enerji sağlandığını kaydetti. 

201 PERSONEL VE 75 ARAÇLA MÜDAHALE

Kar yağışı boyunca Isparta merkezinde 582 adet alçak gerilim kesinti ihbarı yapıldığını kaydeden açıklamada, bu ihbarlara 201 saha personeli ve 75 araçla müdahale edildiği anlatıldı. Kesintilere 3.056 kVA toplam gücünde 20 jeneratör ile de kritik noktalarda müdahale edildi. 

Açıklamada kar yağışının tahminlerin çok üzerinde olması nedeniyle özellikle kırsal bölgelerdeki arızalara ulaşmada sıkıntı yaşandığı belirtildi ve çalışmaların halen devam ettiği bildirildi. 

ÇOK SAYIDA KURULUŞ DESTEK VERİYOR

AEDAŞ’ın açıklamasında TEİAŞ, Valilik, Belediye ve diğer kamu ve özel sektör kuruluşlarının da çalışmalara katılarak destek verdiği bildirildi. Öte yandan TEDAŞ koordinasyonunda ADM, MEDAŞ, BEDAŞ, ÇEDAŞ, Başkent EDAŞ ve OEDAŞ şirketlerinden destek amaçlı personel ve araç takviyesi yapıldığı da ifade edildi.

16 BİN ABONE KALDI

Çalışmalar kapsamında yaklaşık 660 km Orta Gerilim ve 4.500 km Alçak Gerilim hattı kontrol edilip, iletkenleri etkisi altına alan buz yükünden temizlenerek enerjilendirme yapıldı. Kesintiler başladığında Isparta ve bağlı ilçe ve köylerde elektrik alamayan 113 bin abone varken, bu sayı bugün itibarıyla 16 bin aboneye düştü. 

İlgili Haberler