1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İskoçya sularında 10 bin MW RES kurulacak

İskoçya sularında 10 bin MW RES kurulacak

İskoçya, 2030 yılına kadar yüzer santraller de dahil olmak üzere karasularında 10 bin MW RES kurulumu yapacak. 

İskoçya sularında 10 bin MW RES kurulacak

Enerji Günlüğü - İskoçya, 2030 yılına kadar yüzer santraller de dahil olmak üzere karasularında 10 bin MW RES kurulumu yapacak. 

Avrupa'nın açık denizde kurulan rüzgar enerji türbinlerinin çeyreğine ev sahipliği yapan İskoçya daha fazla yatırım için kolları sıvadı. İskoçya, önümüzdeki on yıl içinde inşa edilecek 10 GW'a kadar açık deniz (offshore) rüzgar kapasitesi (yüzer rüzgar dahil) için kiralayacağı alanlarda teklif alma sürecini tamamladı. Devlete ait toprakları yönetip kâr sağlamakla yükümlü kuruluş olan Crown Estate Scotland'ın ScotWind Leasing turunun sonuçlarını 2022'nin başlarında açıklaması bekleniyor. The ScotWind programı çerçevesinde 8 milyar sterlin yatırım yapılması planlanıyor.

SHELL VE SCOTTİSHPOWER’DAN TEKLİF

Yatırımcılar, leasing (kiralama) yöntemiyle The Scotwind programına dahil olarak devletin belirleyeceği yerlerde deniz tabanı kiralayarak türbinlerini kurabilecek. İspanyol Iberdrola’nın sahibi olduğu ScottishPower ve İngiliz petrol şirketi Shell ortak bir açıklama yaparak, İskoçya'nın kuzeydoğusundaki dünyanın ilk büyük ölçekli yüzer açık deniz (offshore) rüzgar santralleri için ortaklaşa teklif verdiklerini duyurdular. 

 

İlgili Haberler