1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Germencik halkı jeotermal hakkında bilgilendirilecek

Germencik halkı jeotermal hakkında bilgilendirilecek

Enerji Günlüğü – JESDER, Aydın'ın Germencik ilçesinde halkı jeotermal enerjinin önemi, kullanımı ve çevreye etkileri konularında bilgilendirme toplantısı...

Germencik halkı jeotermal hakkında bilgilendirilecek

Enerji Günlüğü – JESDER, Aydın'ın Germencik ilçesinde halkı jeotermal enerjinin önemi, kullanımı ve çevreye etkileri konularında bilgilendirme toplantısı yapacak.

Türkiye’de EPDK üretim lisansına sahip, jeotermal enerjiyle elektrik üreten yatırımcı şirketlerin bir araya gelmesiyle kurulan Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER), jeotermal enerjinin önemi, kullanımı ve çevreye etkileri konularında halkı bilinçlendirmek için toplantılarına başlıyor. JESDER, ilk olarak jeotermal enerjinin en fazla üretildiği illerin başında gelen Aydın ilinde, Germencik halkı ile buluşuyor. “Jeotermal İle Yaşamak” konulu halkı bilinçlendirme toplantısı 11 Mart 2017 Cumartesi günü Aydın’ın Germencik ilçesinde Belediye Konferans Salonunda gerçekleşecek. 

JESDER (Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği) Başkanı Ufuk Şentürk’ün açılış konuşmasını gerçekleştireceği toplantıda; Maren Enerji Genel Müdürü Mehmet Şişman, Karizma Enerji Genel Müdürü Kubilay Çevik ve Güriş Holding Efeler JES İşletme Müdürü Necati Bayrakoğlu halkı “Jeotermal çalışmalar için kullanılan arazi miktarı ve Yönlü Sondajlar”, “Yapılan Çalışmalarda Gözlenen Buhar Ve Gaz Salınımının İçeriği”, “Yatırımların Ekonomiye Katkıları”, “Yatırımcılar Tarafından Yapılması Planlanan Sosyal Projeler” “İkincil Jeotermal Yatırımlar (Isıtma-Soğutma, Seracılık, Termal Turizm)” gibi konularda bilgi verecekler.

JEOTERMAL ELEKTRİK ÜRETİMİ BEŞ YILDA BEŞ KAT ARTTI

Jeotermal enerjinin tükenmeyen, çevreye zarar vermeyen Milli, Yerli ve Yenilenebilir enerji kaynağı olduğunu belirten JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, “Türkiye jeotermal elektrik üretim kapasitesi bakımından en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alıyor. Üretilen elektrik 5 yılda 5 kat arttı ve ortalama büyüme hızı yüzde 50’lere ulaştı” dedi. 

Ülkemizin bu potansiyeli değerlendirmesi gerektiğinin her defasında altını çizen Şentürk, “Yeraltından çıkan sıcak suyun kurulan tesislerde sadece ısısını kullanıyoruz, sonrasında re-enjeksiyon yoluyla bu suyu yeraltına geri gönderiyoruz. Çevreye ve doğaya hiçbir şekilde zarar vermeden bu enerjiden yararlanıyoruz” dedi.