1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Gemer, Eskişehir’de ikinci depolamalı GES kuracak

Gemer, Eskişehir’de ikinci depolamalı GES kuracak

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde 22 MW kurulu gücünde Ges-1 Güneş Enerji Santrali (GES) ve 22 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.

Gemer, Eskişehir’de ikinci depolamalı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Gemer Proje, 224 milyon TL yatırımla Eskişehir’de 22 MW kurulu gücünde Ges-1 Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek.

Eskişehir İli, Sivrihisar İlçesi, Yenice Mahallesi sınırları içerisinde Gemer Proje Mimarlık Mühendislik Müşavirlik İnşaat Tic. Ltd. Şti. tarafından 22 MW kurulu gücünde Ges-1 Güneş Enerji Santrali (GES) ve 22 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT)’nin kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 224 milyon TL’yi aşması bekleniyor. 

Proje kapsamında 32 hektarlık alanda kurulacak olan güneş enerji santralinde 40 bin adet güneş paneli ve 9 adet inverter kullanılacak. Ayrıca kurulacak depolama tesisi; Kimyasal ve Elektromekanik Elektrik Depolama Sistemlerine dahil olan bataryalar sınıfında yer almakta olup, elektrik depolamada Lityum İyon Bataryaların (Li-ion) kullanılması planlanıyor.

Santralde toplam 44.000.000 kWh/yıl elektrik üretilmesi ve üretilecek olan enerjinin, 400 kV Anadolu Havza Trafo Merkezine (Yeni tesis edilecek) bağlanması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü

 

İlgili Haberler