1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. EÜAŞ’ın Bozcaada RES’i özelleştirilecek

EÜAŞ’ın Bozcaada RES’i özelleştirilecek

Türkiye'nin ilk rüzgar enerji santrallerinden Bozcaada Rüzgar Enerji Santrali (RES), mülkiyet devri dışındaki yöntemlerle 2027 sonuna kadar özeleştirilecek.

EÜAŞ’ın Bozcaada RES’i özelleştirilecek

Enerji Günlüğü - 20 yıllık lisans süresi dolduktan sonra devlete (Elektrik Üretim AŞ) devredilen Bozcaada Rüzgar Enerji Santrali (RES) işletilmek üzere yeniden özel sektöre devredilecek. Santral, mülkiyet devri dışındaki yöntemlerle 2027 yılı sonuna kadar özeleştirilecek. 

Elektrik Üretim AŞ’nin (EÜAŞ) Çanakkale ilinin Bozcaada ilçesinde bulunan Bozcaada Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) ile santralin üzerinde bulunduğu saha için tesis edilen veya edilecek olan tahsis ve/veya kullanım izinleri; 8810 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca, özelleştirme kapsamına alındı. 

MÜLKİYET DEVRİ OLMAYACAK

Özelleştirme işlemi, Bozcaada RES’in mülkiyet devri hariç olmak üzere işletme hakkının verilmesi; kullanım izninin devri veya gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruf yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanması yöntemiyle yapılabilecek. 

Karara göre özelleştirme işleminin 31 Aralık 2027 tarihine kadar tamamlanması gerekiyor. 

20 Temmuz 2022 tarihli ve EÜ/9455-2/04560 numaralı lisansla faaliyette bulunan Bozcaada RES 17 türbinden oluşan toplam 10,2MWm/10,2MWe kurulu güce sahip. 

İlgili Haberler