1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Erdemir Şanlıurfa’da güneşe 2,4 milyar TL yatıracak

Erdemir Şanlıurfa’da güneşe 2,4 milyar TL yatıracak

Erdemir, elektrik ihtiyacını güneşten karşılayacak. Bu amaçla Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde 125 MW kurulu gücünde Erdemir Şanlıurfa Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak. 

Erdemir Şanlıurfa’da güneşe 2,4 milyar TL yatıracak

Enerji Günlüğü - Erdemir, elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılamak amacıyla yaklaşık 2,4 milyar lira yatırımla Şanlıurfa’da güneş enerji santrali kuracak.   

Üretimde kullandığı elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Van, Ağrı, Malatya ve Tunceli’de güneş enerji santralleri kuracak olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir) bir diğer güneş santralini de Şanlıurfa’da kurmayı planlıyor. OYAK (Ordu Yardımlaşma Kurumu) bünyesindeki şirket tarafından Şanlıurfa İli, Eyyübiye İlçesi Karaali Mevkii sınırları içinde 190 hektarlık arazi üzerinde 125 MW kurulu gücünde Erdemir Şanlıurfa Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 2,4 milyar lira değerindeki proje kapsamında 550 W panel gücüne sahip 310 bin 932 adet panel ve 25 adet inverter kurulacak. 

Santralde yılda yaklaşık 264 milyon kWh/yıl elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen elektrik enerjisi 154 kV 1272 MCM ~25 km EİH ile Yazgüneşi TM'ye ve 154 kV 1272 MCM ~0,5 km EİH ile İsdemir Şanlıurfa GES TM'ye bağlanacak. 

Santralde üretilen elektrik, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrası kapsamında Erdemir’in elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak. 

Enerji Günlüğü  

İlgili Haberler