1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Eni ve Sonatrach Cezayir’de güneş enerjisi laboratuvarı kurdu

Eni ve Sonatrach Cezayir’de güneş enerjisi laboratuvarı kurdu

İtalyan Eni ve Cezayir kamu enerji şirketi Sonatrach Cezayir’de 10 MW kurulu gücünde güneş enerjisi santrali kuracak. 

Eni ve Sonatrach Cezayir’de güneş enerjisi laboratuvarı kurdu

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni ve Cezayirli enerji şirketi Sonatrach Cezayir’de Solar Laboratuvarı kurdu ve Cezayir'de bir güneş santrali inşa etmeye başladı.

İtalyan enerji şirketi Eni ve Cezayirli şirket Sonatrach, Cezayir'in güneydoğusundaki Berkine havzasındaki Bir Rebaa Kuzey (BRN) üretim kompleksinde bir güneş enerjisi laboratuvarı kurdular ve 10 megavatlık (MW) bir fotovoltaik tesisin inşasına başladılar.

Solar laboratuvar, bölgenin aşırı ışınlama koşullarında farklı fotovoltaik panelleri test edecek ve araştırma amaçlı üniversiteler ve diğer kamu kurumlarının kullanımına açık olacak. 

Fotovoltaik tesis, Bir Rebaa Nord (BRN) tesisine bağlı ikinci tesis olacak ve açıklamaya göre, 'tesisin hidrokarbon üretiminin karbondan arındırılmasına daha fazla katkıda bulunacak. 2018'de devreye alınan mevcut 10 MW'lık bir fotovoltaik tesisle birleştirildiğinde, petrol ve gaz üretim süreçlerine elektrik sağlamak için mevcut yenilenebilir enerji miktarını iki katına çıkaracak. Berkine Havzası'ndaki diğer bir hidrokarbon tesisi olan Menzel Ledjmet Doğu Projesi (MLE) üretim kompleksinde başka bir PV tesisi inşa edilecek ve inşaatı 2023'te başlayacak.