1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji şirketlerinin halka arz başvurusunda kolaylık sağlanacak

Enerji şirketlerinin halka arz başvurusunda kolaylık sağlanacak

Bazı enerji şirketlerin in halka arz başvurularında aktif toplamı ve hasılat tutarı limitlerinde indirim yapılacak.

Enerji şirketlerinin halka arz başvurusunda kolaylık sağlanacak

Enerji Günlüğü - SPK, enerji sektöründeki halka arzlarda şartları uygun olan şirketlerin halka arz başvurularında aktif toplamı ve hasılat tutarı limitlerinde indirim uygulayacak. 

Payların İlk Halka Arzı Öncesi Uyulacak Ön Şartlardaki Tutarların İndirimine İlişkin Kurul İlke Kararı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlandı. 

İlke Kararı, halka açılma amacıyla SPK’ya başvuran ortaklıklarla ilgili sektör bazlı bazı farklı düzenlemeler getirdi. Buna göre 12. Kalkınma Planı’nda öncelikli sektörler arasında anılan enerji, kimya, tarım ve savunma sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerden belirli şartları haiz olanlar için aktif toplamı ve net satış hasılatı tutarlarında, aşağıdaki tablo doğrultusunda indirim yapılacak. 

spk-halka-arz.jpg

Bu kapsamda enerji sektöründe faaliyet gösteren ve halka arz başvurusu yapacak olan şirketlerden; aktif toplamı ve net satış hasılatı tutarlarında indirim yapılacak olan şirketler aşağıdaki gibi tanımlandı. 

  • Yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren ve SPK düzenlemelerine uygun olarak hazırlanmış ve özel bağımsız denetimden geçmiş başvuru tarihinden önceki son iki yıla ait finansal tablolar itibarıyla hasılatının en az %75’ini yenilenebilir enerji üretimi satışlarından elde eden şirketler…
  • Petrokimya sektöründe Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) lisansı ile üretim yapan ve SPK düzenlemelerine uygun olarak hazırlanmış ve özel bağımsız denetimden geçmiş başvuru tarihinden önceki son iki yıla ait finansal tablolar itibarıyla hasılatının en az %75’ini petrokimya üretimi satışlarından elde eden şirketler…

Bazı savunma şirketleri, tarım şirketleri ve ArGe nosyonu bulunan sanayi şirketlerin başvuruları sırasında da aktif toplamı ve hasılat tutarında benzer şekilde indirim yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler