1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Enerji sektöründe çırak aranıyor

Enerji sektöründe çırak aranıyor

Enerji Günlüğü - Gelişmiş ülkelerde kısa sürede yol almak amacıyla başarıyla uygulanan ‘çırak’ modeli, Türkiye’de enerji sektöründe hayata...

Enerji sektöründe çırak aranıyor

Enerji Günlüğü - Gelişmiş ülkelerde kısa sürede yol almak amacıyla başarıyla uygulanan ‘çırak’ modeli, Türkiye’de enerji sektöründe hayata geçiyor.

IAEE Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, bir süre önce SOCAR CEO’su Kenan Yavuz’un üniversite mezunu gençlere yönelik eleştirisinden yola çıkarak, ABD, Avrupa gibi gelişmiş ülkelerde yaygın bir uygulama olan çıraklık programını, enerji sektörüne uyarlamak için çalışma başlattı.

ÇIRAKLIK PROGRAMININ ÜCETİ 10 BİN DOLAR

Kumbaroğlu, enerji sektöründe kısa sürede uzun yol almak isteyen 3 genci yanına “çırak” olarak alacak. Üniversiteyi bitirdiği halde iş yaşamına hazır olamayan gençlerin sorunlarına da bu yolla dikkati çekmek isteyen Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, “çıraklarını” 6 ay boyunca iş dünyasının tüm incelikleriyle tanıştıracak, yurt içi ve dışı network’lerini geliştirecek, vereceği derslerle de yaşıtlarından bir adım öne çıkmalarını sağlayacak.

İlk etapta kişi başı 10 bin dolar olarak belirledikleri çıraklık programına başvurular‘[email protected]’ adresine yapılabilecek.

ENERJİ SEKTÖRÜ TÜRK EKONOMİSİNİN PARLAYAN YILDIZI

Türk ekonomisinin parlayan yıldızı olarak tanımladığı enerji sektörüne, diğer sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda firmanın da gelecek bulduğu için yöneldiğini, ancak ciddi eğitim sorunu bulunduğunu ifade eden Kumbaroğlu, şunları söyledi:

“1 Eylül 2015 tarihi itibariyle enerji sektöründe faaliyet gösteren 3 genci başta IAEE’nin network’ü olmak üzere sektörün yurt içi ve dışındaki çok sayıda kurum, kuruluşu önde gelen kişileri ile tanıştırıp, kartvizit alışverişi yapmalarını sağlayacağım. 6 ay boyunca gerek Boğaziçi Üniversitesi’nde gerekse diğer üniversite ve kuruluşlar ile yurt dışı programlarındaki toplantılara benim yanımda katılacaklar. Bu toplantıların değerlendirmelerini hep birlikte yapacağız. Proje kapsamında haftada bir iş-ödev planlamalarının gerçekleşeceği toplantılar planlanacak. Hedefim ‘Deneyim Paylaşma Programını’ uluslararası standartlarda sunmak ve bunun yaygınlaşmasını sağlamak. Bu yolla üniversitelerden mezun olan, ancak çaldıkları tüm kapılar yüzlerine kapanan gençler çok ciddi deneyim kazanmış olacak. Mevcutta işleri olanlar ise çok daha büyük iş fırsatlarını yakalayarak sektörün gelişimine öncülük edebilecek.”