1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Avrupa sanayisi elektrifikasyonla ilerleyebilir

Avrupa sanayisi elektrifikasyonla ilerleyebilir

Doğrudan elektrifikasyonun 2035 yılına kadar Avrupa sanayisi tarafından henüz elektriklendirilmemiş enerji talebinin yüzde 90'ını karşılayabileceği kaydedildi.

Avrupa sanayisi elektrifikasyonla ilerleyebilir

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği'nde ağır sanayide kullanılan fosil yakıtların %90'ı, doğrudan elektrifikasyon teknolojilerinin yaygınlaştırılmasıyla on yıldan biraz daha uzun bir süre içinde kullanılmaz hale gelebilir. Berlin merkezli düşünce kuruluşu Agora Industry tarafından hazırlatılan yeni bir rapor, AB'de endüstriyel üretim için elektrikli ısı kullanımının teknik potansiyelini ölçüyor. 

Çalışma, bugün mevcut olan teknolojilerin proses ısısı için gereken enerjinin büyük bir  kısmını sağlayabileceği sonucuna varıyor. Diğer teknolojiler olgunluğa ulaştıkça ve yaygınlaştıkça, bu potansiyel  yüksek sıcaklık uygulamalarını kapsayacak şekilde artabilir ve 2035 yılına kadar sanayide henüz  elektriklendirilmemiş nihai enerji talebinin yüzde 90'ını karşılayabilir. Yazarlara göre, doğrudan elektrifikasyon  teknolojileri, on yıldan biraz daha uzun bir süre içinde, şu anda proses ısısı için kullanılan fosil yakıtların büyük bir  kısmını kullanılmaz hale getirebilir. 

“YENİ AB KOMİSYONU FIRSATA SAHİP”

Agora Industry Direktörü Frank Peter, AB’nin iklim hedeflerini karşılarken Avrupa'nın endüstriyel rekabet  gücünü sağlamanın, bir sonraki AB politika döngüsü için en önemli öncelik olması gerektiğini belirterek, “Yeni göreve gelen Avrupa Komisyonu, bir AB endüstriyel elektrifikasyon eylem planı geliştirerek ekonomik ve iklimsel hedefler konusunda güçlü bir sinyal gönderme fırsatına sahiptir" dedi. "Elektrikli proses ısısı üretimine öncelik vermeleri konusunda şirketleri desteklemeli ve böylece bu teknolojinin yaygınlaşmasına yardımcı olmalıdır” dedi.