1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Alstom yeni USC Akışkan Yataklı Kazan’ını tanıttı

Alstom yeni USC Akışkan Yataklı Kazan’ını tanıttı

Enerji Günlüğü - Alstom, Tayland’da düzenlenen endüstri fuarı Power-Gen Asia’da, Yeni Ultra-SüperkritikAkışkan Yataklı Kazanını (CFB) tanıttı.Ultra-süperkritik...

Alstom yeni USC Akışkan Yataklı Kazan’ını tanıttı

Enerji Günlüğü - Alstom, Tayland’da düzenlenen endüstri fuarı Power-Gen Asia’da, Yeni Ultra-SüperkritikAkışkan Yataklı Kazanını (CFB) tanıttı.

Ultra-süperkritik (USC) buhar parametresinin verimliliğinden ve akışkan yatak teknolojisinin esnekliğinden faydalanan yeni USC CFB Kazanı, yakıt tipine bağlı olarak 660 MW veya daha fazla güç sağlıyor. Yeni kazan, kömür bakımından zengin pazarlardaki müşterilere, işletme maliyetlerini azaltma ve üretim gücünü arttırma imkanı sunuyor.

CO2 salınımını %6 oranında azaltan akışkan yatak teknolojisi linyit ve antrasit gibi geniş yelpazedeki düşük dereceli yakıtların etkin bir şekilde ve düşük emisyonlarla yakılmasına imkan sağlarken, ek çevresel koruma tedbirlerine olan ihtiyacı da azaltıyor. Değişik yakıt tiplerinin karışımının yakılmasına olanak sağlayan CFB, biyokütle ve bitümlü şeyl dahil “gelecek vaat eden yakıtların” yakılması imkanını da veriyor.

Buhar Santralleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Andreas Lusch “Yeni Akışkan Yataklı Kazan, hem USC hem de CFB teknolojisinde Alstom’un önde gelen uzmanlığını bir araya getirmektedir. Hem yakıt esnekliği hem de yüksek verimlilik sunan bu sistem, kömür yakıtlı santral işletmecilerinin, daha ucuz yakıtlardan tam istifade etmesine imkan tanımakta olup performans ve emisyon seviyeleri, daha yüksek dereceli yakıtlarla çalışan santrallere yakın olacaktır” dedi.

Ürün, daha düşük kaliteli yakıtın bulunduğu pazarlar için uygun olduğundan hedef pazarları Vietnam’da antrasit madencilik endüstrisinin yakınında bulunan bölgeler ile Türkiye, Hindistan ve Doğu Avrupa’da linyit üreten bölgeler. Diğer gelişmekte olan pazarlar arasında yüksek nemli linyit üreten Endonezya ile büyük miktarlarda atık bitümlü kömür rezervleri bulunan Güney Afrika yer alıyor.