1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Alfa Solar, Romanya’da 10.1 MWp'lik GES projesi satın aldı

Alfa Solar, Romanya’da 10.1 MWp'lik GES projesi satın aldı

Türkiye'de güneş paneli üreten ve güneşe dayalı elektrik üretim yatırımları yapan Alfa Solar'ın Romania'daki iştiraki Alfa Solar Romania, üç GES şirketini satın aldı.

Alfa Solar, Romanya’da 10.1 MWp'lik GES projesi satın aldı

Enerji Günlüğü - Solar panel üreticisi ve güneşe dayalı elektrik üretim yatırımları şirketi Alfa Solar, yurt dışında bir satın almaya imza attı. Alfa Solar'ın Romanya’daki iştiraki Alfa Solar Romania, güneşten elektrik üretip satmak amacıyla kurulmuş üç ayrı şirketi satın aldı. 

Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ’nin [ALFAS], bağlı ortaklığı Alfa Solar Romania SRL; güneş enerjisinden elektrik üretimi ve satışı yapacak olan BST Energy Prod Ditrib SRL Valea Campului Green Energy SRL ve Elcomprod Green Energy SRL unvanlı 3 şirketi, %100 oranında sahip olacak şekilde satın aldı. 

Alfa Solar Romania’nın satın aldığı şirketlerden BST Energy Prod Ditrib SRL’nin 490.000 euro sermayesi bulunuyor. BST Energy’nin kurmayı planladığı 3460kWp’lık bir santral projesi var. 

Satın alınan şirketlerden Valea Campului Green Energy SRL ise 308.000 euro sermayeye sahip ve 3675kWp’lkık bir santral projesi bulunuyor. Elcomprod Green Energy SRL’nin de 351.000 euro sermayesi ve 3103kWp’lık bir santral projesi var. 

Alfa Solar’dan yapılan açıklamada, 3 şirketin söz konusu santral projelerinin toplam yatırım maliyetlerinin 5.252.000 Euro olduğu bildirildi.

İlgili Haberler