1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Afyon Sandıklı’da jeotermal kaynak aranacak

Afyon Sandıklı’da jeotermal kaynak aranacak

Makma Enerji, seracılık, otel, tarım, ısınma ve enerji vb. amaçlar için kullanmak üzere Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde jeotermal kaynak arayacak.

Afyon Sandıklı’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Makma Enerji, seracılık, otel, tarım, ısınma ve enerji vb. amaçlar için kullanmak üzere Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde jeotermal kaynak arayacak.

Afyonkarahisar İli, Sandıklı İlçesinde bulunan sahada Makma Enerji İnş. Taah. Son. Hayv. Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından jeotermal kaynak arama sondaj çalışması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 6,5 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Projede Afyonkarahisar K24-d3, K24-c2, K24-c4 paftalarda yer alan S: 421 ruhsat numaralı  toplam 4300 hektarlık jeotermal kaynak alanında arama yapılacak. Çıkacak olan su proje sahibi tarafından seracılık, otel, tarım, ısınma ve enerji vb. amaçlar için kullanılacak. Yaklaşık olarak 1000 metre derinlikten sonra kaynağa ulaşılacağı tahmin ediliyor.

Sondaj çalışması faaliyeti sonucunda çıkartılması planlanan jeotermal suyun sıcaklık değerleri doğrultusunda çalışmalar yapılması planlanıyor. Jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa kuyu ağzı vana kullanılarak kapatılıp kontrol altına alınacak.

Enerji Günlüğü