1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 2025 yılı YEKDEM başvuruları başladı

2025 yılı YEKDEM başvuruları başladı

2025 yılı YEK Destekleme Mekanizması'ndan (YEKDEM) yararlanmak isteyen elektrik üreticileri 2 Aralık'a kadar başvuru yapabilecek.

2025 yılı YEKDEM başvuruları başladı

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2025 yılında YEK Destekleme Mekanizması'ndan (YEKDEM) yararlanmak isteyen üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin en geç 2 Aralık 2024 tarihi sonuna kadar Kuruma başvurmaları gerektiğini açıkladı. 

EPDK, yayımladığı duyuruda başvuruların elektronik ortamda alındığını hatırlatarak, elden veya posta yoluyla yapılacak başvuruların dikkate alınmayacağı kaydedildi. 

BAŞVURU ŞARTLARI

YEKDEM’den 2025 yılında yararlanmak isteyen üretim lisansı sahiplerinin başvurularına konu üretim tesislerinin 1 Kasım 2013 tarihi ve sonrasında işletmeye girmiş olması, Başvuru tarihi itibarıyla geçici kabulü yapılarak tamamen ya da kısmen işletmeye alınmış olması gerekiyor. 

Ayrıca 2025 yılında YEKDEM’den yararlanmak amacıyla 2 Aralık 2024 tarihine kadar Kuruma elektronik ortamda başvuru yapan kişilerden YEKDEM başvurularını sonlandırmak isteyenlerin taleplerini en geç 2 Aralık 2024 tarihi sonuna kadar EPDK’ya yazılı olarak iletmeleri gerekiyor. 

TAM VE EKSİKSİZ BAŞVURULAR DEĞERLENDİRİLMEYE ALINACAK

Duyuruda başvuruların değerlendirilmeye alınması ile ilgili yapılan açıklamada, "YEKDEM ile alakalı Kurumumuz tarafından herhangi bir dosya kontrolü ve eksiklik bildirimi yapılmayacak olup, YEKDEM Yönetmeliği?nin 6 ncı maddesinin birinci fıkrası hükmü gereği 5 inci maddeye göre yapılan başvurulardan tam ve eksiksiz olduğu tespit edilenler değerlendirmeye alınacaktır” denildi.