1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Avantajlarımızı Şahdeniz`in lehine kullanacağız

Yıldız: Avantajlarımızı Şahdeniz`in lehine kullanacağız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şahdeniz 2'nin işletilmesiyle bölge ülkelerinin güçlü bir istikrar kazanacağını...

Yıldız: Avantajlarımızı Şahdeniz`in lehine kullanacağız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şahdeniz 2'nin işletilmesiyle bölge ülkelerinin güçlü bir istikrar kazanacağını belirterek, “Türkiye olarak, stratejik konumumuzu ve coğrafyadan kaynaklanan avantajımızı projenin lehine kullanacağız” dedi.

Şah Deniz Konsorsiyumu, Azerbaycan’da Hazar Denizi’nde bulunan Şah Deniz 2’nci Faz gaz sahası için nihai yatırım kararını verdi. Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in ev sahipliğinde 17 Aralık 2013 tarihinde Bakü’de yapılan Projenin resmi nihai yatırım kararı imza törenine, Türkiye’yi temsilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldı.

YOK PAYLAŞILMAZ, AMA VAR PAYLAŞILIR

İmza töreninde yaptığı konuşmada, Şahdeniz 2'nin işletilmesiyle bölge ülkelerinin güçlü bir istikrar kazanacağını söyleyen Yıldız, "Gerek Türkiye'nin yaklaşık 50 milyar metreküp civarındaki doğalgaz ihtiyacının bir kısmının karşılanması gerekse AB ülkelerinin doğalgaz ihtiyaçlarının karşılanması adına önemli bir projeye imza atılıyor. Yok, paylaşılmaz ama var, paylaşılır. Hazar, doğal kaynaklarını dünya pazarlarına sunarak hem bulunduğu bölgeyi hem de diğer bölgelerin refah seviyesini artıracak ve normalleştirecektir. Türkiye olarak, stratejik konumumuzu ve coğrafyadan kaynaklanan avantajımızı projenin lehine kullanacağız" dedi.

Şah Deniz II Fazından çıkacak 16 milyar metreküp’lük gazdan Türkiye’ye ayrılacak pay, 6 milyar metreküp olacak.

TANAP'TA BP ORTAK, STATOIL VE TOTAL YOK

YILDIZ: AVANTAJLARIMIZI ŞAHDENİZ II LEHİNE KULLANACAĞIZ

TAP KONSORSİYUMU ŞAHDENİZ FAZ II ANLAŞMASINI ONAYLADI

DOÇ. DR. TOĞRUL İSMAYIL YAZDI: AVRUPA ENERJİ HARİTASI DEĞİŞİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler