1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zengin evinde ucuz elektrik ve gaza son

Zengin evinde ucuz elektrik ve gaza son

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yüksek gelir gruplarına devlet destekli ucuz enerji faturası uygulamasına son verileceğini açıkladı.

Zengin evinde ucuz elektrik ve gaza son

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk oldu, Genel Müdür Serdar Karagöz ve diğer ajans yöneticilerin açıklamalarda bulundu.

ENERJİ BAKANI ALMAN DEVİNİ SUÇLADI: SIEMENS AKKUYU NGS'Yİ GECİKTİRİYOR, BEDEL ÖDEMELİ

Elektrik ve doğal gazda Hazine üzerinden vatandaşlara çok ciddi destek verdiklerini belirten Bayraktar, “Bin liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ı halen devletimiz tarafından karşılanıyor. Bütçe imkânları mertebesinde bu desteklere devam edeceğiz. Vatandaşımızı dünyada artan fiyatlara karşı korumaya devam edeceğiz” dedi.

MALİYET ESASLI MODEL

Bayraktar, bunu yaparken destek mekanizmasını daha etkin kullanmak gerektiğini vurgulayarak “Gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz. Gerçek ihtiyaç sahibi, dar gelirli vatandaşlarımızı, emeklilerimizi bu destekten istifade ettirip, tüketimi belli oranın üzerinde olan vatandaşların bu desteklerden faydalanmak yerine gerçek maliyetleri karşıladığı bir modeli düşünüyoruz” diye konuştu. 

ENERJİ BAKANI ALMAN DEVİNİ SUÇLADI: SIEMENS AKKUYU NGS'Yİ GECİKTİRİYOR, BEDEL ÖDEMELİ