1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yeni Zelanda, denizlerini petrol ve gaz aramalarına açmaya hazırlanıyor

Yeni Zelanda, denizlerini petrol ve gaz aramalarına açmaya hazırlanıyor

Yeni Zelanda hükümeti, karasularında petrol ile doğal gaz arama yasağını kaldırmaya hazırlanıyor. Bu yönlü yasa tasarısı bu yıl içinde Parlamento’ya sunulacak.

Yeni Zelanda, denizlerini petrol ve gaz aramalarına açmaya hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Yeni Zelanda ülke yönetimi yaptığı duyuruda, ülkenin petrol ile gaz sektörlerine yatırım çekmek amaçlı olarak açık denizde petrol aranmasına yönelik tartışmalı yasağı yürürlükten kaldıracak yasa çıkaracaklarını bildirdi.

TASARI BU YIL İÇİNDE SUNULACAK

Yeni Zelanda Doğal Kaynaklar Bakanı Shane Jones yaptığı açıklamada, söz konusu yasa tasarısının, Yeni Zelanda'nın Kuzey Adası'nda yer alan enerji açısından zengin bölge durumundaki Taranaki kıyı şeridi dışında, 2018 yılından bu yana uygulanmakta olan yasağı sona erdireceğini vurguladı. Bakan, tasarının, içinde bulunduğumuz yıl sona ermeden Parlamento’ya sunulacağını belirtti.

Bakan Jones, "Yeni yasa tasarısında, yürürlükteki yasağı kaldırmanın yanı sıra, petrol arama çalışmalarının ihale edilmesi ile arama izinlerinin verilmesi uygulamalarında değişiklikler yapılmasını, petrol arama-çıkarma rejiminin uluslararası en iyi uygulamalarla uyumlu duruma getirilmesini, ayrıca petrol-doğal gaz arama sektöründe uygulanmakta olan düzenlemelerin verimliliğinin artırılmasını öneriyoruz" dedi.